/

20 Eylül-27 Eylül Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 13 Eylül- 20 Eylül 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 20 Eylül 2023 ve 27 Eylül 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

2023 PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası ilk kez İstanbul’da Gerçekleşecek

Oyun

Büyük Finalleri İstanbul’da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük espor turnuvalarından 2023 PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası’nın (PMGC) Lig Aşaması 2 Kasım’da başlıyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek turnuva kapsamında dünyanın en iyi PUBG MOBILE takımları “en iyi” olmak ve 3 milyon dolarlık ödül havuzundan paylarını almak için mücadele edecek.

Dünyanın en popüler mobil oyunlarından PUBG MOBILE, 2023 yılındaki en büyük etkinliği olan PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası’nı (PMGC) başlatmaya hazırlanıyor. Yıl boyunca düzenlenen tüm PUBG MOBILE turnuvalarında sergilenen her mücadelenin, savaşın ve zaferin doruk noktası olan PMGC’de 50 takım, 2 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasında 3 milyon dolarlık ödül havuzundan paylarını almak ve PUBG MOBILE Dünya Şampiyonu olmak için çarpışacak.

Turnuva, 2 – 26 Kasım tarihlerinde düzenlenecek PMGC Lig Aşaması ve 8 – 10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Büyük Finaller olmak üzere iki bölümden oluşacak.

Yerli Oyun Girişimi Dream Games’in Royal Match’i Candy Crush’ı Tahtından Etti

Oyun

Yerli mobil oyun girişimi Dream Games tarafından geliştirilen Royal Match, Candy Crush’ı yerinden ederek en çok indirmeye ulaşan mobil oyun oldu. Temmuz ayında 14.6 milyon indirmeye ulaşan Royal Match, 14.4 milyon indirmeye sahip Candy Crush Saga’yı geride bırakarak birinci sıraya yükseldi.

Ücretli kullanıcı çekme stratejilerine odaklanarak indirmelerinin yaklaşık olarak %60’ını bu kanallardan elde eden Dream Games, rakiplerine göre gelir ve kullanıcı kazancı açısından önde olduğunu belirtti.

Ancak organik kullanıcı açısından Royal Match’in yerinden ettiği Candy Crush Saga 18 milyona ulaşarak rakipleri ile arasındaki farkı giderek açmış oldu.

EA Games, Tüm FIFA Oyunlarını Platformlardan Kaldırdı

Oyun

Oyun dünyasında hatırı sayılır bir geçmişe sahip olan FIFA serisinin oyunları, EA Games’in kararıyla tüm platformlardan kaldırıldı. 29 Eylül’de satışa sunulacak FC24’ün çıkışı ile FIFA son verdiği lisans sözleşmeleri nedeniyle seriyi sonlandırmış oldu.

Duyurulan bu kararın ardından Steam sayfasında FIFA bağlantısını ziyaret etmek isteyen oyunseverleri EA Games’in “Yayıncı talebi nedeniyle içerik artık aramalarda ya da mağazada gösterilmeyecek” mesajı karşılayacak.

FIFA serisini piyasadan hızlıca kaldırma kararı alan EA Games FC24 çalışmalarına da devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan FC24 Süper Lig reytingleri ile gündeme oturan EA Games 29 Eylül’e oldukça hazır gibi görünüyor.

 Proof of Play, Blockchain Oyunu için Başlattığı Yatırım Turunu Tamamladı

Oyun

Deneyimli kadrosuyla kısa sürede oyun sektöründe büyük başarılara imza atan Proof of Play, üstünde çalıştıkları blockchain oyunları için çıktıkları yatırım turunu büyük bir başarıyla tamamladı. Naval Ravikant, Balaji Srinivasav ve oyun sektöründen önemli isimlerin katıldığı turda toplamda 33 milyon dolar yatırım toplandı.

Proof of Play bu yatırımın duyurusunu ise korsan temalı blockchain tabanlı Pirate Nation oyununun lansmanında gerçekleştirdi. Aralık ayından beri beta sürümüyle oyunseverlerin hizmetinde olan Pirate Nation, blockchain teknolojisi ile ilişkilendirilen karmaşıklıklardan uzak, eşsiz bir oyun deneyimi sunuyor.

Ayrıca Proof of Play, aldığı yatırımla beraber merkezi olmayan blockchain oyunları alanında önemli bir atılım yapmayı planlıyor. Bu yenilikçi yaklaşımı ile şirket, teknolojik altyapısını açık kaynak olarak sunarak diğer geliştiricilere merkezi olmayan blockchain oyunları ve uygulamaları oluşturma konusunda kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Ekim Ayında Amazon Prime Gaming’e Gelecek Oyunlar

Oyun

Amazon Prime Gaming ekim ayında platforma gelecek oyunlarını duyurdu. Son zamanlarda yayınladığı oyunlar ve fiyatlarıyla adından sık sık söz ettiren Amazon, yeni oyunlarını duyurdu. İşte gelecek hafta Amazon Prime Gaming’e gelen oyunlar:

  • Ghostwire Tokyo – 5 Ekim 2023
  • Grunnd – 5 Ekim 2023
  • The Coma 2 Vicious Sisters – 12 Ekim 2023
  • Monster Prom 2 Monster Camp – 12 Ekim 2023
  • The Textorcist – 19 Ekim 2023
  • Golden Light – 19 Ekim 2023
  • Super Adventure Hand – 26 Ekim 2023

16-23 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler” raporumuzu incelemek için tıklayınız.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.