//

1-7 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

1-7 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

  Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Skilled Hub

Skilled Hub, ilk yatırım turunu tamamladı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Girişim yatırımı Murat Tayhan, Mehmet Murat İsen ve Mustafa Kemal Sözkesen tarafından yapıldı. Yapılan bu yatırımın ne için kullanılacağı ise belirtilmedi.

1-7 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Skilled Hub Nedir?

Skiiled Hub, Smartoffice kurucusu Serhat Köprülü ve GameFactory kurucu ortakları arasında yer laana Erdal sarı ve Murat Kaharaman tarafından kurulan bir girişim. Skilled Hub’ın temel amacı ise teknoloji sektörüne geleceğin yıldızlarını ortaya çıkarmak ve bu süreçte onları desteklemek. Hem eğitim kısmıyla hem de insan kaynakları ve yerleştirme hizmeti sunarak teknoloji alanında kariyer sahibi olmak isteyen kişilere destek sunuluyor. Eğitim kapsamında ise kişilere sektörle uyumlu beceriler kazandırmayı hedefliyor.  Skilled Hub’ın kendinde gördüğü fark, teknik eğitimi sektör bilgisiyle birleştirmesi olarak belirtiliyor. Katılımcılar, teorik bilgiyi pratiğe dönüştürerek sektördeki başarılarını kanıtlama fırsatı buluyorlar.

 

2) Wodo Network

Wodo Network, 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım VBT Yazılım tarafından yapıldı. Alınan bu yatırım  finans, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi sektörlerde blockchain ve yapay zeka tabanlı ürünler geliştirilmesi için kullanılacağı belirtildi.

finans, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi sektörlerde blockchain ve yapay zeka tabanlı ürünler geliştirilmesi için kullanılacağı

Wodo Nedir?

Wodo, Bekir Dağ ve Serhat Tanrıkut tarafından kurulan bir girişim. Girişim Web3 teknolojileri geliştiriyor. 2021 yılında kurulan Wodo piyasaya sunduğu Wodo Platform altyapısıyla müşterilerinin kendi işlerine Web3 özellikleri ve entegrasyonları eklemelerini sağlıyor. Bu platformla geliştirilen ilk ürün ise Wodo Gaming. Wodo Gaming sayesinde geliştiriciler kendi oyunlarına kripto ödeme sistemi, NFT ve oyun içi varlık yönetimi gibi özellikleri ekliyor. Belçika’da kurulan Wodo Network’ün 2022 yılının Nisan ayında İstanbul’da Wodo Teknoloji isimli bir şirket kurarak Türkiye pazarında hizmet vermeye başladı.

 

3) Varsapp

Varsapp, 200 bin dolar yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım turu hiVC ve Founder One’ın yanı sıra mevcut yarırımcılarından Mehmet Toprak ve Murat Aksöz’de katıldı. Alınan yatırım kullanıcılara daha iyi deneyimler sunmayı ayrıca ürün sayısı ve çeşitliliğini artırarak pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Mehmet Toprak ve Murat Aksöz

Varsapp Nedir?

Varsapp, bir eşya kiralama platform olarak karşımıza çıkıyor. Varsapp kullanıcıları günlük veya dönemlik ihtiyaçları doğrultusunda kişi veya büyük markalardan kiralama gerçekleştirebiliyor. Ayrıca teknolojik ürünlerin kiralanması için VarsappTEch kategorisi ile B’C iş modelinde de faaliyet gösteriyor. Varsapp uygulaması 100 bin indirmeyi aştı. ayrıca şirket ilk yatırımından (Eylül 2022) bu yana değerlemesini 4 kat artırmış durumda. Girişim 2021 yılında Zeynep Elçin ve Hande Sevinç tarafından kuruldu.

 

4) Rubi Brands

Rubi Brands, yatırım aldı. Alınan bu yatırımın finansal detayları ise belirtilmedi. Girişimin yeni yatırım turunda yeni yatırımcı olarak  Istcapital, Mentors Fund, Finberg ve Fidelis Ventures bunların yanında mevcut yatırımcılar olan Esas Ventures ve Alarko Ventures’ın yeni yatırım fonu Formus Capital, D4 Ventures, Jam Fund ve Atempo Growth yatırım turuna katıldı. ALınan yatırım  ile özellikle cirolarının yüzde 80’inin geldiği Amerika, İngiltere, Almanya gibi ihracat pazarlarında hızlı büyüme potansiyeline sahip yeni ve kârlı marka alımlarına odaklanmaya devam edeceklerini belirtti.

1-7 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişimler

Rubi Brands Nedir?

Rubi Brands, online pazar yerlerinde  başarılı işletmeleri satın alarak büyütmeye odaklanan e-ticaret yatırım ağı olarak çalışan bir girişim. girişim 2022 yılının Mayıs ayında 23 milyon dolar yatırım almıştı. Rubi Brands, Yetkin Güneş, İrtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekçi tarafından kurulan bir girişim. Şirket e-ihracat, Amazon ve hiper büyüyen gibi global pazarlarda alımlar gerçekleştiriyor. Amerika, İngiltere, Almanya gibi ihracat pazarlarında alınan kanallar girişimin cirosunun yüzde 80’ini oluşturuyor. Ayrıca girişim son satın alımı ise  Trendyol ve Hepsiburada’nın en hızlı büyüyen markaları arasında yer alan Khakma Home.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.