Youthall, Türkiye’nin Yapay Zeka Destekli İlk Kariyer Platformu Oldu

Gençlerin kariyer platformu Youthall, bir ilke imza atarak OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT entegrasyonu ile Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli kariyer platformu oldu. Diğer kariyer platformlarından farklı olarak, yenilikçi bir yaklaşım benimseyen platform; hem gençlerin iş veya staj arama sürecinde karşılaştığı zorlukları aşmalarına hem de iş verenlerin daha verimli ilanlar oluşturmasına yardımcı olmak için yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladı. 

Gençlerin kariyer platformu Youthall, gençlere kariyerlerinde yardımcı olmak için yenilikçi teknolojilerin kullanılmasına öncülük etmeye devam ediyor. Bunun için bir ilke imza atan platform, teknolojik altyapısını geliştirerek Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli kariyer platformu oldu. İş ilanı ve özgeçmiş oluşturma aşamasında artık ChatGPT teknolojisini kullanan Youthall, bu entegrasyon sayesinde gençlerin hazırladıkları ve belirli bir seviyeye getirdikleri özgeçmişleri kişinin talebi üzerine inceliyor ve sistem tarafından geri bildirim verilerek özgeçmişin gelişim alanları belirleniyor. Buna ek olarak işverenlere de iş ilanı oluşturma sürecinde ilan açıklaması, aranan nitelikler gibi alanlar için öneriler sunuyor ve işverenlerin iş ilanlarını daha etkili ve anlaşılır hale getirmelerine yardımcı oluyor. Bu gelişim sayede Youthall, iş ilanlarının daha fazla uygun adaya ulaşmasını sağlamayı hedefliyor.

Adayların özgeçmişleri yapay zeka tarafından geliştirilecek

Gençlerin iş arama sürecini kolaylaştırmak için çok önemli bir adım olan bu yenilikle; iş başvurusunda bulunan gençlerin oluşturdukları en az 100 karakterlik bir “Hakkında” kısmına ekleyecekleri yetenek veya hobileri ile, yapay zeka tabanlı entegrasyonla sistem 1000 karaktere kadar adayın “Hakkında” yazısına öneri eklemeler sunabilecek. Bu sayede yapay zeka teknolojisinin yaptığı güncellemeler ve düzenlemelerle “Hakkında” kısmı daha iyi ifadelerle geliştirilebilecek.

Youthall Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Aykan;

“Ayrıca, adayların özgeçmişlerinin yüzde 85’ini doldurması durumunda, ChatGPT’nin doğal dil işleme yetenekleri sayesinde geri bildirim verilerek özgeçmişlerindeki eksiklikler ve gelişim alanları belirlenecek. Bu geri bildirimler sayesinde gençler, CV’lerini daha etkili bir şekilde düzenleyebilecek ve iş başvurularında daha başarılı sonuçlar elde edebilecekler. Bu gelişimin, kariyerlerine yeni başlayan veya geliştirmek isteyen 18-35 yaş arasındaki gençler için son derece faydalı olacağına ve onların iş veya staj arama süreçlerini kolaylaştırarak geliştireceğine inanıyoruz”

dedi.

Yapay zeka, işverenlerin işe alım sürecinde harcadıkları zaman ve çabayı da azaltacak

Süreci iş verenler için de daha kolay hale getiren sistem sayesinde; iş ilanı oluşturma sürecinde, ilan başlığı ve anahtar kelimelerin eklenmesinden sonra ChatGPT sistemin sağlamış olduğu yapay zeka ilan açıklaması, aranan nitelikler gibi alanlar için öneriler sunarak işverenlerin iş ilanlarını daha kısa sürede etkili hale getirmelerine yardımcı olacak. Bu özellik, işverenlerin iş ilanlarının daha fazla uygun adaya ulaşmasına sağlayacak.

 

Gelen başvurular arasından seçilen ve adayların izin verdiği özgeçmişlerinin sistem tarafından incelenmesi ve otomatik geri bildirimler vermesinin, işverenlerin işe alım sürecini daha etkin hale getireceğine dikkat çeken Aykan; gelen başvurular arasında seçecekleri adayın profilinin yapay zeka ile incelenebileceği ve işverenlere sistem üzerinden otomatik geri bildirim verileceğini belirtti. Ayrıca, Youthall üzerinden gerçekleştirilebilen işe alım yöntemlerine ilaveten, ilanlara başvuru yapmış adayların profillerinin ilan ile örtüşmesi durumunda Aday Takip Sistemi’nde var olan otomasyon yazılımı ile adaylar mülakat süreçlerine daha hızlı ve verimli bir şekilde değerlendirilebiliyor.

ChatGPT entegrasyonu ile de işverenler adayın uygunluğunu analiz edebiliyor, aday hakkında öneriler alabiliyor. Bu sayede işverenlerin işe alım sürecinde harcadıkları zaman ve çabayı da azaltmasını hedeflediklerini belirten Aykan, “Ek olarak işverenlere sağlayacağımız geri bildirimler sayesinde gelen aday başvuruları hakkında daha iyi bir fikir sahibi olmalarının önünü açabileceğimizi öngörüyoruz. Amacımız, Türkiye’de henüz yapılmak istenen bir konuda öncü olmak ve işverenlerin işe alım, adayların da CV’lerini hazırlama süreçlerini yenilikçi ve gündemi takip eden bir yaklaşım ile daha hızlı ve kolay bir hale getirmek. Şu anda ChatGPT 3.5 sürümünü kullansak da yakın bir zamanda 4’üncü sürümü ile daha farklı kolaylıkları da sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Youthall hakkında: 

Gençlerin kariyer platformu Youthall 2014 yılında kurulmuştur. 1,2 milyonu aşkın genç tarafından kullanılan platform; Türkiye ve dünyanın öncü şirketlerine Y ve Z kuşağına yönelik işveren markası ve insan kaynakları danışmanlığı, iş ve staj programları tasarlanması ve iletişimi, başvuru ve mülakat yönetim süreçleri alanlarında hizmet vermektedir. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.