Dijital Oyun Dünyası Arnavutköy Oyun Geliştirme Kampı’nda Buluştu

Dijital Oyun Dünyası Arnavutköy Oyun Geliştirme Kampı’nda Buluştu

Dünya’da ve Türkiye’de hızla büyüyen oyun geliştirme ekosistemine yeni isimler kazandırmak ve gençlerin sektörde istihdamına katkı sağlamak amacıyla, Arnavutköy Belediyesi öncülüğünde, Oyunla Gelecek ve Üretken Akademi yürütücülüğünde 25-29 Ağustos tarihlerinde oyun geliştirme kampı gerçekleştirildi.

Dijital Oyun Dünyası Arnavutköy Oyun Geliştirme Kampı’nda Buluştu

Mülakatlardan başarıyla geçen 500 genç, oyun geliştirme eğitimi aldı.

Haziran’da duyurusu yapılan yaklaşık bin kişinin başvuru yaptığı etkinlik için mülakatlar sonunda 500 katılımcı online eğitimlere katılma hakkı kazanarak sürece dahil oldu. 2 ay boyunca oyun motorları, yazılım ve tasarım programları, hikaye, senaryo, grafik gibi alanlarda teknik eğitimler alan katılımcılar ayrıca her hafta gerçekleştirilen sektörel buluşmalar ve paneller ile hem alanında uzman isimlerle buluştu hem de teorik eğitimler aldı.

 

Oyunla Gelecek kampları ile Türkiye’de oyun sektörüne olan ilgi artıyor

“Oyunla Gelecek” kampları, son dönemde dijital sanatların en önemli alanlarından biri olarak görülen ve milyarlarca dolarlık bütçelere ulaşan oyun sektörüne yeni girişimciler kazandırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Daha önce Bilişim Vadisi, YTÜ Yıldız Teknopark, Konya gibi çok sayıda lokasyonda geliştirilen kampların yeni adresi Arnavutköy oldu.

Dijital Oyun Dünyası Arnavutköy Oyun Geliştirme Kampı’nda Buluştu

Kamplara, oyun tasarlamak, dijital sanatların farklı alanlarında kendini geliştirmek, özellikle dijital sinema ve animasyon üretim süreçlerine dahil olarak yüksek gelirli bir iş sahibi olmak isteyen yazılımcı ve tasarımcı gençler başvurabiliyor.

 

Arnavutköy Oyun Geliştirme Kampı, ANTASET, Gamefactory, YTÜ GAMESUP ve birçok sektör kuruluşunun paydaşlığı ile gerçekleştirildi. Kamp boyunca yeni oyunlar üreten ekipler kamp sonunda sektörün öncü firmalarının yöneticileri karşısında sunumlar yaptı ve oyunlarını pazarlamaya çalıştı.

 

Bir yarışma havasında geçen sunumlar sonunda beğeni kazanan oyunlar ticarileşme fırsatı yakaladı. Program sonrası geliştirilen oyunların kuluçka merkezleri ve teknoparklar ile şirketleşmesi amaçlanıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.