//

Wallapop, 81 Milyon Euro Yatırım Aldı!

wallapop

Wallapop, 81 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Wallapop ne yapıyor?

wallapop

Şirket 2013 yılında İspanya’da kuruldu. Sırasıyla 2022 ve 2021 yıllarında Portekiz ve İtalya’da faaliyet göstermeye başladı. Bu yılın ilk altı ayında İtalya’da 2 milyonun üzerinde indirme sayısına ulaştı.

Web sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla kullanıcılar kullanılmış ürünlerini satabiliyor. Ayrıca insanların istediklerini makul bir fiyata satın almalarına da olanak tanıyor. Hem eski hem de yeni ürünleri kabul eden tipik bir ikinci el pazar yeridir. 2016 yılında şirket, rakibi LetGo ile birleşerek ABD’deki faaliyetlerini genişletmeyi planlıyordu. Ancak, bu proje birkaç yıl sonra şirketteki hisselerini 189 milyon dolara sattıktan sonra sessizce rafa kaldırıldı.

Yatırım detayları

wallapop

Güney Koreli Naver ve Korelya Capital, İspanya’nın ikinci el pazar yeri Wallapop için 81 milyon avroluk bir finansman turuna öncülük etti. Turdaki diğer yatırımcılar arasında 14W, Accel ve Insight yer aldı. Şirkete göre değerlemesi 800 milyon doların üzerine çıktı. Şirketin G Serisinin devamı olan bu yeni finansman turunun şirketin büyümesini hızlandırmaya yardımcı olması bekleniyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.