Visa Hamlesi İle Bitcoin Yükselişte

Visa, Bitcoin’in değerlenmesiyle kendi ödeme ağına USD Coin (USDC) ile işlem yapılabileceğini açıkladı. Visa, USDC ile yapılabilecek transferlerin Ethereum üstünden işlem göreceğini açıkladı. Visa’nın yaptığı açıklama ardından, Bitcoin fiyatları yükselişe geçti.

Visa, kripto para dönüşüm işlemlerini kaldırdı ve bundan sonra Ethereum teknolojisini kullanacak.  Visa,  Ethereum’daki ilk USDC işlemini bu ay Anchorage ve Crypto.com iş birliği üzerinden gerçekleştirdi. Visa’nın bu hamlelerinden sonra Circle CEO’su Jeremy Allaire, Visa’nın uygulayacağı yeni sistem için şu açıklamalarda bulundu:

‘’ Eğer bir kullanıcının cüzdanında USDC varsa ve bu cüzdanı bir karta bağlamışsa, bu USDC’ler Visa’nın geçerli olduğu tüm işletmelerde kullanılabilecek. İşlem yapılırken geleneksel bankacılık sistemi değil doğrudan USDC kullanılacak. Visa böylece işlemin geri alınma riskini ortadan, SWIFT ve ACH gibi sağlayıcıların gecikme maliyetlerini ortadan kaldıracak.’’

Yapılan hamlelerden ve açıklamalardan sonra, Bitcoin yükselişe geçti. Visa, açıklama yapmadan önce 56.215 dolardan alınıp satılıyordu. Biz bu haberi yazarken, 57, 660 dolardan alınıp satılıyor. Güncel değerlerini takip etmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Elon Musk’tan Büyük İddia

Pubg Mobile’e Olan İlgi Bitmiyor

Supreme’nin Kurucusu James Jebbia’yı Ne Kadar Tanıyorsun? 

Xiaomi’nin İstanbul’daki Yeni Üretim Tesisinin Resmi Açılışı Gerçekleşti

Yemeksepeti Hacklendi

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.