Akiş GYO ve Viveka iş birliğiyle gerçekleştirilen PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı Tamamlandı

Akiş GYO

Akiş GYO ve Viveka iş birliğiyle düzenlenen Perakende İnovasyon Merkezi Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı, geleceğin enerji, müşteri deneyimi, sürdürülebilirlik ve perakende teknolojileri liderlerini bir araya getirdi. Sektörlerinin önde gelen isimlerden oluşan 10 kişilik jürinin değerlendirmeleri sonucunda Rumitech, Pivony, Counterfake girişimleri ödül almaya hak kazandı.

Akiş GYO markası olan Perakende İnovasyon Merkezi (PİM), perakende sektörünün liderlerini ve geleceğin teknoloji vizyonunu bir araya getirerek önemli bir platforma dönüşüyor. Akkök Holding’in 2005 yılında kurduğu Akiş GYO ile girişimcilik ekosisteminde stratejik inovasyon danışmanlığı alanında kritik bir role sahip Viveka iş birliğinde düzenlenen PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı’nın demo günü, Pivony, SCP, Condolife, PusulaAI, Uptechlabs, Verdantwave, Workybe, Counterfake, Kybele’s Garden, Rumitech girişimlerinin katılımıyla 22 Şubat’ta MEXT Teknoloji Merkezi’nde gerçekleşti.

Perakende sektörünün liderleri ve yenilikçi girişimcileri buluştu

Perakende sektöründeki liderler, yenilikçi girişimciler ve yatırımcılar, etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Akkök Holding ve grup şirketlerinin yanı sıra, perakende sektöründen yaklaşık 30 çözüm sağlayıcı da programa destek verdi. Programa katılan 10 ileri aşama girişimci, pazar araştırması, finansal projeksiyon, Pitch Deck ve hikâye anlatımı gibi konularda aldıkları mentorluklarla demo gününe eksiksiz hazırlandılar.

Perakende sektöründe ileri gelen firmalardan ve yatırımcılardan oluşan, aralarında Akkök Holding İcra Başkanı İhsan Gökşin Durusoy, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü, Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, Akiş GYO Genel Müdür Yardımcısı Banuhan Yürükoğlu, Akkök Holding Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü Mustafa Ozan Hançer, Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, Derimod İcra Kurulu Başkanı Murat Zaim, Mentoro Platformu Kurucu Ortağı Başak Tulga Önen, 212 NexT General Partner Gizem Yağız ve Viveka Kurucu Ortağı Barış Okur’un da yer aldığı 10 kişilik jürin değerlendirmelerini yaptı.

Değerlendirmeler sonucunda güneşten ve rüzgardan elde edilen enerjiyi sürdürülebilir yaşam kaynağına dönüştürmeyi hedefleyen Rumitech, müşteri görüşleri, yorumlar ve şikayetler gibi çok kanallı verileri kullanarak tüketici analizleri gerçekleştiren ve bu sayede müşteri ile marka arasındaki empati boşluğunu kapatmayı hedefleyen müşteri zeka analizi yazılımı Pivony, markaların internet üzerinden satılan sahte ürünleri tespit ederek kaldırılmasını sağlayan yapay zeka tabanlı tam otomatik bir Online Marka Koruma çözümü Counterfake Startuplar’ı ödül almaya hak kazandı.

PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı’nda ilk üçe kalan girişimler Avrupa’nın en büyük Startup ve Teknoloji Etkinliği olan ve 22-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek Viva Technology etkinliğine katılma fırsatı buluyor. Bu ödül sayesinde Rumitech, Pivony ve Counterfake yurtdışında kendilerini tanıtma, uluslararası paydaşlarla fikir alışverişi yapma ve yeni iş birlikleri geliştirme fırsatı bulacaklar.

“Türkiye’nin girişimcilik potansiyelini ve inovasyon gücünü ortaya çıkarıyoruz”

Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, “PİM, perakende sektöründeki yatırımcıları ve girişimcileri bir araya getirerek, fikirlerini sunma fırsatı tanıyor ve değerli iş birliklerine olanak sağlıyor. Bu çabalarımız, perakende sektörünü geleceğe hazırlama yolunda önemli adımlar atmamızı ve dikkate değer ilerlemeler kaydetmemizi sağlıyor. Türkiye’nin girişimcilik potansiyelini ve inovasyon gücünü ortaya çıkarmak adına oldukça önemli bir rol alıyor. PİM sayesinde ileri aşama girişimciler, yatırımcılarla buluşarak geleceklerini şekillendirmek için benzersiz fırsatlar elde ediyorlar” dedi.

*Bültenden Düzenlenmiştir*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.