/

twozero Ventures, 2023 Yılında 7 Yeni Teknoloji Girişimine Yatırım Yaparak Portföyündeki Girişim Sayısını 19’a Yükseltti!

twozero Ventures

twozero Ventures, 2023 yılında 7 yeni girişime yatırım yaparak yatırımcısı olduğu girişim sayısını toplam 19’a çıkardı. Yaptığı yatırımlarda erken aşama teknoloji girişimlere odaklanan şirket, girişimlere finansal desteğin yanında stratejik rehberlik de sağlıyor. 

Medya, spor ve eğlence sektörlerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla dikkat çeken twozero Ventures, 2023 yılındaki faaliyetlerine ilişkin verileri paylaştı. Toplam 7 girişime yatırım gerçekleştiren fon 3 girişime de devam yatırımı yaptı. Bu hamleyle portföyündeki girişim sayısını toplam 19’a çıkaran twozero Ventures, 2024 yılında da yatırımlarına kaldığı yerden devam edecek.

twozero Ventures

twozero Ventures’ın yatırım yaptığı girişimler 1500’den fazla kişiye iş sağlıyor ve cirolarının %94’ü global pazardan geliyor. Portföyündeki girişimler 260 milyon dolar yatırım aldı, fon ise 10 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Maçkolik‘in halka arzı ve BluTV‘nin satışı, önemli başarılar arasında. Warner Bros Discovery, BluTV’ye sermaye artırımıyla %35 oranında ortak oldu ve ardından tüm hisseleri satın aldı. Twozero Ventures, BluTV exit’inde önemli bir başarıya ulaştı.

twozero Ventures

twozero Ventures, finansman ve stratejik destek sağlayarak girişimlere yardımcı olmaktadır. Portföyündeki şirketleri strateji, iş geliştirme, uluslararası bağlantılar, finansal yönetim ve finansmana erişim konularında desteklemektedir. ESG kriterlerini dikkate alarak yatırım yapar ve etki hedeflerini izlemektedir. Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını güçlendirerek %35’i 2X kriterlerine uygun ve cinsiyet dengesini ön planda tutan yatırımlar yapmaktadır. Veri odaklı girişim sermayesi yaklaşımını benimser ve yüksek potansiyelli girişimcilere erken aşamada yatırım yapma imkânı sunmaktadır.

2 1

twozero Ventures Yönetici Ortağı Yiğit Arslan, 2023 yılını başarılı bir yıl olarak değerlendirdi. BluTV çıkışı da dahil olmak üzere toplamda iki çıkış gerçekleştirdiklerini ifade etti. Portföylerini inovasyon odaklı ve sektörel değişimlere adapte ettiklerini vurguladı. Medyanın dijitalleşmesi, içerik üretimine verilen değerin artması ve spor yatırımlarının teknoloji odaklı dönüşümü gibi ana trendleri takip ettiklerini dile getirdi.

twozero Ventures

twozero Ventures, 2023 yılında portföy şirketlerinin başarısına yönelik finansal destek sağlamanın yanında stratejik rehberlik sağlama taahhüdünü de sürdürdü. Girişim sermayesi firması, etki alanını genişletmeye ve desteklediği girişim sayısını artırmaya odaklanmaya devam ediyor.

*Bültenden düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.