/

TURKCELL GAMEVENTURE PROGRAMIYLA OYUN SEKTÖRÜNE GİRMEK İSTEYEN GİRİŞİMCİLERE DESTEK VERECEK

Turkcell, Türkiye’deki oyun pazarının gelişmesini hızlandırmak için Gameventure adında  oyun sektörünü destekleyecek ve girişimlerin gelişimini artıracak yeni bir program başlatıyor.

Oyun pazarı her geçen gün globalde büyümesini sürdürürken Türkiye’nin de oyun pazarı içerisinde her geçen gün payı arttığı gibi daha da artırmaya yönelik girişimler ve  programlar ortaya çıkıyor. Bunlardan son dönemde çıkan en önemli programlardan birisi olan Gameventure programı.

Turkcell, Gameventure programı için Game Factory’le işbirliğine imza attı. Bu işbirliğiyle programın katılımcıları Game Factory’nin deneyimi ve desteğinden yararlanma imkanı bulacak.

Programdaki katılımcılara Arıkovanı üzerinden maddi destek ve fon toplama imkanı verilecek ayrıca katılımcılar isteğe bağlı bir şekilde Turkcell “Geleceği Yazanlar” online platformu üzerinden eğitim alarak kendi oyunlarını yazabilecekler. Programdaki başarılı oyunlar Turkcell’in desteğiyle piyasaya sürülecek.

Programa katılarak. Dünya’nın en gelişmiş ve en yaygın kullanılan oyun motoru Unity ile C# programlama dilini adım adım öğrenebilir. Eğitimleri tamamladıktan sonra çoklu platformlarda çalışabilecek 2D oyunlarını hayata geçirme fırsatı bulabilirsiniz.

Gameventures hakkında; “Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, ülke ekonomisine ve genç istihdamına katkıda bulunacak böylesi bir projeye imza atmaktan büyük heyecan duyduklarını söyledi. Erkan, “Türkiye’nin Turkcell’i olarak, ülkemizin dijital dönüşüm ve teknolojik gelişim serüvenlerine destek oluyor, gençlerimizin teknolojik yeterliliklerini geliştirecek projeleri hayata geçiriyoruz. Gameventure da günümüzün yükselen sektörlerinden oyun pazarında yalnızca tüketerek değil; üreterek de yer almak isteyen genç arkadaşlarımıza gerekli bilgi birikim ve yeterliliği kazandırmak amacıyla başlattığımız bir program. Program aracılığıyla hem gençlerimizin yazılım geliştirme becerisi kazanmalarına destek oluyor hem de Türkiye oyun pazarını geliştirerek onlara yeni iş imkanları yaratmayı hedefliyoruz. Bu program sayesinde ülkemizin küresel oyun ekonomisinden hak ettiği payı alacağına inanıyorum. Kendi oyunlarının kahramanı ve oyun sektörünün geleceği olmak isteyen tüm gençlerimizi Gameventure programımıza bekliyoruz” diye konuştu.”[1]

Oldukça büyük bir pazar haline gelen oyun pazarının dünyadaki ve Türkiye’deki büyüklüğüne göz atalım.

Oyun sektörünün Dünyadaki büyüklüğü 165.9 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Dünya çapında toplam oyuncu sayısı ise 2,6 milyar olarak tahmin ediliyor. Oyun sektörünün Türkiye’deki büyüklüğü ise 2019’da 830 milyon olarak açıklanmıştı ve 2020’de beklenen büyüklüğün 1 milyar doları aşacağı belirtilmişti.  Türkiye’deki oyuncu sayısının 30 milyondan fazla olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca Ağustos 2020’de yapılan açıklamaya göre Türkiye’de oyun sektöründe 239 oyun geliştirici şirketin olduğu ve son 5 yılda bu sektörün 2.4 milyar dolar yatırım aldığı belirtildi.

Programa başvurmak için linke tıklayabilirsiniz: https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gameventure

Kaynakça

Öğütçü, H. (2020, 12 15). Gameventure: Oyun girişimcisi olmak isteyenlere eğitim ve nakit destek veren yeni program. Retrieved from Egirişim: https://egirisim.com/2020/12/15/gameventure-oyun-girisimcisi-olmak-isteyenlere-egitim-ve-nakit-destek-veren-yeni-program/

[1] Egirişim, Gameventure: Oyun girişimcisi olmak isteyenlere eğitim ve nakit destek veren yeni program, (Erişim: 16.12.2020) https://egirisim.com/2020/12/15/gameventure-oyun-girisimcisi-olmak-isteyenlere-egitim-ve-nakit-destek-veren-yeni-program/

https://www.internhaber.com/fabrika-games/

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.