2-8 Ocak Global Girişimlerden Haberler

Girişim ekosisteminde Dünyada yaşanan gelişmeleri sizler için derledik, keyifli okumalar.

Zomato’nun Yardımcı Kurucusu Şirketten Ayrıldı

Hintli gıda dağıtım şirketi Zomato Pazartesi günü, kurucu ortağı ve baş teknoloji sorumlusu Gunjan Patidar’ın şirketten ayrıldığını açıkladı Böylece Patidar, şirketten ayrılan dördüncü kurucu ortak oldu. Geçen ay da başka bir kurucu ortak olan Mohit Gupta ve diğer iki üst düzey yönetici şirketten ayrılmıştı.

Yapılan açıklamada “Patidar, Zomato’nun ilk birkaç çalışanından biriydi ve Şirket için temel teknoloji sistemlerini kurdu. Son on yılı aşkın bir süredir, ileriye dönük teknoloji işlevine liderlik etme kisvesini üstlenebilecek mükemmel bir teknoloji liderliği ekibini de besledi. Zomato’nun inşasına yaptığı katkı paha biçilmezdi.” Dendi.

2021 yılının ortalarında halka açılan şirket, geçen yıl Eylül ayında sona eren çeyrek için 30,4 milyon dolar net zarar bildirmişti.

girişim

 

Elon Musk’ın SpaceX’i 137 Milyar Dolar Değerinde 750 Milyon Dolar Yatırım Toplayacak

Elon Musk’ın yeniden kullanılabilir roket ve uydu internet şirketi SpaceX’in, şirket değeri 137 milyar dolar olan yeni bir finansman turunda 750 milyon dolar toplamak üzere olduğu öğrenildi. Potansiyel yatırımcılara gönderilen bir e-postaya göre, A16z’nin SpaceX için yeni finansman turunu yönetmesi bekleniyor.

 

Salesforce CEO’su, Şirket 7.000’den Fazla Çalışanı İşten Çıkarırken “Çok Fazla İnsanı İşe Aldık” Dedi

Şirket, işgücünü %10 – yaklaşık 7.000 kişi – azaltmak zorunda kaldığını ve çeşitli pazarlardaki ofislerini kapatacağını söyledi. CEO Marc Benioff’un işten çıkarmaların “şu anda karşı karşıya olduğumuz bu ekonomik krize yol açan çok fazla insanı” işe almanın sonucu olduğunu belirttiğini bildirdi.

 

Vimeo Çalışanlarının %11’ini İşten Çıkarıyor

Videmo CEO’su Anjali Sud ekonomik koşullarda bozulma olduğunu belirterek, Vimeo çalışanlarına şirketin neredeyse her departmanında ve bölgesinde kesintiler olacağını söyledi. İşten çıkarmaların çoğu, satış, araştırma ve geliştirme gibi büyük departmanlarda gerçekleşecek.

Sud, “2023’e Vimeo’yu basitleştirmeye yönelik daha odaklı bir stratejiyle giriyoruz ve nihayetinde ekip büyüklüğümüz ve kompozisyonumuz bu odağı yansıtmalı” diye yazdı. “Bu azalma, büyüme ve kârlılık hedeflerimize, daha geniş pazara çok daha az bağımlı olacak şekilde ulaşmamızı sağlıyor ve kaderimizin tam kontrolünü bize veriyor.”

Vimeo Temmuz ayında da iş gücünün yüzde altısını işten çıkardığını açıklamıştı.

 

Sağlık Girişimi Perspectum, Yapay Zeka Destekli Gelişmiş Görüntüleme Teknolojisi İçin 36 Milyon Dolar Topladı

Perspectum, doktorların karaciğer hastaları, diyabet ve kanser hastalarına daha iyi bakım sağlamasına yardımcı olan dijital teknolojiler sunar. Gelişmiş görüntüleme tekniklerini kullanarak hassas tıbba güçlü bir şekilde odaklanarak, erken teşhis, teşhis ve hedefe yönelik tedaviyi mümkün kılan kantitatif sağlık değerlendirmeleri yoluyla hastaları ve doktorları güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Yazılım ürünleri, standart bir manyetik rezonans görüntüleme (MRI) makinesini geliştirerek, yapay zeka güdümlü yazılımının organ iltihaplanmasını daha yüksek hassasiyetle ölçmesine olanak tanıyan çok parametreli haritalama verilerini yakalamasını sağlayarak, teşhise ve kronik hastalıkları olan hastaların izlenmesine yardımcı olur.

Perspectum, C Serisi finansman turunun ilk kapanışını tamamladı ve 36 milyon dolarlık yatırım topladı. Bununla şirketin topladığı toplam fon 120 milyon doları buldu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.