Corporate Startup Partnership Programı ile Kuluçka Merkezlerindeki Girişimlerle Tanışın

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü & Keiretsu Forum Londra Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Eren, kurumsal üyelerine özel başlattıkları Corporate-Startup Partnership programıyla, üyelerini 4691 Sayılı Kanun kapsamındaki Kuluçka Merkezlerindeki girişimlerle tanıştırma ve yatırım yapılması noktasında aracılık hizmeti verdiklerini açıkladı.

4691 Sayılı Kanun’un Geçici 2. Maddesi gerekçesi ile Teknoloji Geliştirme bölgesinde olan ve 1.000.000,00 TL’den fazla Kurumlar Vergisi istisnasından faydalanan şirketlere, istisna tutarının %2’si olarak Türk Girişim Ekosistemine katkı sağlama sorumluluğu yüklendi. Bu minvalde, kurulmuş girişim sermayesi yatırım fonu paylarının satın alınması veya kanun kapsamındaki kuluçka merkezlerinde faaliyette bulunan girişimcilere sermaye olarak konulması zorunluluğu getirildi.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü & Keiretsu Forum Londra Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Eren “Keiretsu Forum Türkiye olarak Corporate Startup Partnership programı dahilinde Kanun kapsamındaki Kuluçka Merkezlerindeki girişimlerle üyelerimizi tanıştırma ve yatırım yapılması noktasında aracılık hizmeti verebiliyoruz. Corporate-Startup Partnership programımız kapsamında Türkiye’nin önde gelen Holding ve şirketlerine hizmet vermekteyiz. StartUp’larla ilişkilerin Kurumlar için bir ihtiyaç haline gelmesi ile şekillenen programımızda ayrı ayrı her şirket ile birebir çalışmaktayız.” dedi.

corporate

Keiretsu Forum Türkiye Corporate-StartUp Partnership Programı dahilinde; kurumsal üyelerden alınan briefler özelinde, şirkete değer katacağı düşünülen StartUp’larla her üç ayda bir “Demo Day”ler düzenleniyor. Globalde ve yerelde seçilen StartUp’lar şirketlere uygun şekilde sunum yapmaları için hazırlanıyor. Girişimler, temel faaliyetleri ile beraber kurum ile nasıl bir iş birliği yaratacağı üzerine sunum yapıyor.Kurumlar ile girişimlerin yaratacağı inovasyon sinerjisi bu noktada önem kazanıyor.

Corporate StartUp Partnership Programının kurumlara özel avantajları;

  •  Şirkete uygun ve doğru StartUp bulunması,
  •  Girişimcilerin şirketin karşısına hazır ve çözüm odaklı gelmesi,
  •  Demo Day’ler yoluyla StartUp’ların şirkete bir araya getirilmesi,
  •  StartUp’ların hizmetlerine müşteri olma imkanı,
  •  StartUp’ların inovasyonundan kurumun yararlanması,
  •  StartUp’ların dönüştürücü gücünün şirketlerin iş sonuçlarını ileriye götürmesi

Keiretsu Forum Türkiye: Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde akredite – lisanslı yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı, 20’den fazla kurumsal üyesi, 85 girişime 140 milyon TL gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır.Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.