Tesla Tüm Modelleriyle Türkiye Pazarına Geliyor

Tesla’dan 2022'de Satış Rekoru Geldi

Elon Musk ’ın CEO’su olduğu Tesla Türkiye pazarına tüm modelleriyle gelmeye hazırlanıyor. 

Tesla Türkiye pazarına tüm modelleriyle gelmeye hazırlanıyor

 

Geçtiğimiz Aralık ayında hatırlarsanız Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile videolu konferans görüşmesi gerçekleştirmişti. Konferansta ; elektrikli otonom araçlar, dijital ekonomi, uzun dönemli yatırımlar ve mevcut iş birliğini geliştirecek adımlar değerlendirilmişti. Bugünkü haber ise  bu toplantıların sonucu niteliğinde.

Aralarında Teslanın en ileri teknolojili  niteliğindeki modeli Model S’ de bulunmak üzere ;  Model 3, Model X ve Model Y modellerinin Türkiyede satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca bu hamleyle birlikte Tesla ile SpaceX’in Kurucusu Elon Musk, 710 bin TL olan Tesla Motorları şirketinin sermayesini tek kalemde 50 milyon lira nakit ödeyerek artırdı.

Gelen bir diğer haber ise,  Tesla’nın Türkiye CEO’sunun Lufthansa Grubu bünyesindeki Havayolları’nın Türkiye ve Irak’tan sorumlu Genel Müdürlük görevini 2016 yılından bu yana sürdüren ve üç kez 40 yaş altı başarılı CEO ödülü alan Kemal Geçer olduğu.

Tesla Türkiye pazarına tüm modelleriyle gelmeye hazırlanıyor

 CEO’nun Kemal Geçer olmasının yanında TESLA Türkiye’nin Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Emir Tunçyürek ‘in olacağı bildirilenler arasında . Tunçyürekse bunu şöyle açıkladı :

Benim sorumluluğum satış, servis ve ithalat olmak üzere uçtan uca tüm Türkiye’nin operasyonu. 3 aydır Kemal Geçer ile birlikte çalışmalara başladık. Pazara giriş, altyapı kurma çalışmaları devam ediyor. Bir sonraki hamlemiz iş ilanları olacak doğal olarak. “

 Tesla Türkiye pazarına tüm modelleriyle gelmeye hazırlanıyor

Planlanana göre 2022 sonunda 4 modelin de satışa sunulması bekleniyor ayrıca Tesla Türkiyede ; servis , bakım , yol yardımı gibi tüm hizmet ağını ekipler yardımıyla sürdürecek .

 Tesla ‘Süper şarj istasyonları’ için web sitesinde il il dağılımını gösteren bir liste paylaştı. Buna göre ; İstanbul , Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya illerinin en uğrak yerlerine ve AVM’lere Süper şarj istasyonları kurulacak.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla Türkiye pazarına tüm modelleriyle gelmeye hazırlanıyor

Tesla Türkiye pazarına tüm modelleriyle gelmeye hazırlanıyor

Sunulan bu bilgiler dışında Tesla modellerinin Türkiyedeki satış fiyatına dair bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.

2017’den günümüze kadar  Türkiye’nin iletişimini sürdürdüğü Elon Musk bakalım daha ne gibi faaliyetlerde bulunacak ülkede. Ve ‘Tesla Türkiye’ nasıl olacak  gelen haberlerle yine bildiriyor ve tartışıyor olacağız , bilgiyle kalın.

 Tesla Türkiye pazarına tüm modelleriyle gelmeye hazırlanıyor

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.