ChatGPT, Yanıtları Yüksek Sesle Okuyan Yeni Bir Ses Özelliğini Kullanıma Sundu!

Elon Musk ile davalık olan ChatGPT, en son yaptığı güncelleme ile yapay zekâlı chatbot’un kullanıcılara konuşma dikte ettirme imkânını duyurdu.

OpenAI Pazartesi günü, yapay zekâ sohbet robotunun cevaplarını kullanıcıya dikte etmesini sağlayan yeni bir özelliği duyurdu. Bu işlev, erişilebilirlik ihtiyaçları olan kullanıcıların yanı sıra çoklu görev yapan veya hareket halinde olan kullanıcılara da yardımcı olabilecek.

chatgpt

Bu özellik iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra ChatGPT‘nin web sürümünde de mevcut. Uygulamada ChatGPT’nin yanıtına dokunup basılı tuttuğunuzda “Sesli Oku” seçeneğini görebilirsiniz. Web’de bu seçenek yanıtın altında görünüyor.

OpenAI’nin son duyurusu, şirkete yönelik incelemelerin arttığı bir dönemde geldi. Kurucu ortak ve eski yönetim kurulu üyesi Elon Musk, firmanın yanı sıra iki yöneticisi, CEO Sam Altman ve başkan Greg Brockman‘a dava açtı.Musk’ın avukatları dava dilekçesinde OpenAI’nin kar amacı gütmeyen bir açık kaynak şirketi olma misyonuna ihanet ettiğini iddia etti.

chatgptMusk’ın avukatları, OpenAI’nin “dünyanın en büyük teknoloji şirketinin kapalı kaynaklı fiili bir yan kuruluşuna dönüştüğünü” ve “insanlığın yararından ziyade Microsoft’un kârını maksimize etmek için bir AGI geliştirdiğini” iddia etti. OpenAI ve Microsoft’un 10 milyar dolarlık bir ortaklığı var.

OpenAI davayla ilgili yorum talebine yanıt vermedi, ancak Altman konuyla ilgili olabilecek bazı şifreli mesajlar tweetledi. Pazar günü attığı bir tweet’te “Kasırga gittikçe daha hızlı dönüyor ama gözü tamamen sakin duruyor” dedi.

Türkiye’nin 15 Yeni Turcorn Adayı Belirlendi!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YapayZeka Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.