/

Türkiye’nin 15 Yeni Turcorn Adayı Belirlendi!

Turcorn

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin teknoloji girişimcilik ekosistemine ivme kazandıracak önemli bir duyuru yaptı. Turcorn 100 Programı’na seçilen ilk 15 turcorn adayını kamuoyuyla paylaşan Bakan Kacır, bu adımla teknoloji tabanlı girişimcilik alanında ülkenin potansiyelini ve rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Turcorn 100 Programı’na 15 Yeni Aday

Bakan Kacır, İstanbul’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen Turcorn Adayları Tanıtım Toplantısı’nda seçilen 15 turcorn adayını açıkladı. İşte Türkiye’nin 15 yeni Turcorn adayı:

Turcorn

Teknolojik Dönüşümün Öncüsü: Turcornlar!

Bakan Kacır, Türkiye’nin teknolojik dönüşümünde önemli bir rol oynayacaklarını belirterek, Turcorn adaylarının Türkiye’nin teknolojik geleceğinin ana aktörleri olacağını vurguladı. Ek olarak, Turcornlar aracılığıyla Türkiye’nin küresel rekabet gücünün artırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’nin son yıllarda girişimcilik ekosisteminde büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Bakan Kacır, önümüzdeki dönemde 100 bin teknoloji girişiminin Türkiye’den çıkmasını hedeflediklerini açıkladı. Bu hedef doğrultusunda, Türkiye’nin teknoloji tabanlı ekonomisini güçlendirmek için çeşitli destek programları ve teşvikler devreye alacaklarını belirtti.

Kacır, Turcorn adaylarına yönelik sunulan desteklerin yanı sıra, KOSGEB eliyle yürütülecek Küresel Rekabetçilik Programı kapsamında 50 milyon lira finansman desteği sağlanacağını duyurdu. Bu desteğin, Turcorn adaylarının büyüme ve uluslararası pazarlara açılma süreçlerine katkı sağlayacağını ifade etti.

“Türkiye’nin Teknoloji Odaklı Geleceği”

Son olarak, Türkiye’nin teknoloji girişimcilik ekosisteminin Avrupa’da önemli bir konumda olduğunu belirten Bakan Kacır, Turcorn adaylarının uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde var olmalarını sağlamak için çeşitli destek programları ve uluslararası iş birlikleri geliştirildiğini söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Turcorn 100 Programı’nın ilk adımlarının atıldığı bu dönemin, Türkiye’nin teknoloji tabanlı geleceği için heyecan verici bir başlangıç olduğunu belirterek, girişimcilere başarılar diledi.

Binance Teknolojide Kadın Akademisi İlk Mezunlarını Verdi” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.