/

Telegram Nasıl Kullanılır?

telegram

Londra merkezli uygulama, 2013 yılında Rus bilgisayar programcıları Pavel Durov ve Nikolai Durov isimli iki kardeş tarafından kuruldu.

Uçtan uca şifreleme özelliğiyle birçok özelliği bünyesinde barındıran uygulama, diğer mesajlaşma uygulamalarından farklı olarak binlerce kişinin katılabildiği grupların oluşturulmasına fırsat veriyor. Açık kaynak kodlu uygulamanın kullanım şartlarında yasal olmayan amaçlarla kullanılamayacağı söyleniyor. Ancak uzmanlar, uygulamanın korsan içeriklerin odağı haline geldiğini, illegal veri paylaşımı yapanlar, yasa dışı faaliyetler yürütenler ve borsa manipülatörleri gibi kötü amaçlı kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını aktarıyor.

Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram kullanmak için öncelikle telefona Telegram uygulamasını indirmek gerekir. Android işletim sistemine sahip cihazlar için Google Play Store’dan, iOS işletim sistemine sahip cihazlar için App Store’dan Telegram uygulamasını indirebilirsiniz. Telegram uygulamasını telefona indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey, telefon numaranızı yazarak bir hesap oluşturmak. Telegram hesabınızı oluşturduktan sonra rehberinizdeki birine yeni bir mesaj yazarak Telegram’ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz Telegram uygulaması üzerinden çoklu kişi ekleyerek gruplar oluşturabilir, grup halinde mesajlaşabilirsiniz.

Telegram Web Nasıl Kullanılır?

Telegram web, internet üzerinden Telegram uygulamasının resmi web sitesine giriş yapılarak kullanılır. Resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra telefon numaranızı doğrulayarak Telegram uygulamasını web üzerinden kullanmaya başlayabilirsiniz. Tercihe bağlı olarak Telegram web sitesine telefonunuzla QR kod okutarak da giriş yapabilirsiniz.

telegram

En çok veriyi hangi uygulamalar topluyor?

400 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan uygulama, 2018 yılında Rusya tarafından yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklanmış, geçen yıl haziran ayında tekrar erişime açılmıştı. Aralarında İran, Pakistan ve Çin’in bulunduğu birçok ülke de Telegram’a yönelik engelleme kararı almıştı.

 

TELEGRAM’IN ÖZELLİKLERİ

– Telegram sunduğu teknoloji sayesinde Telegram dahi mesajlarınızı okuyamıyor.

– Bulut tabanlı mesajlaşma özelliği sayesinde her platform saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerik eşleştirilir.
– Telefon numarası ile kayıt olunmasına rağmen telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılır.
– Mesajlar Telegram dahil, üçüncü kişilere iletilmesi engellenir.

– Görüntülü ve sesli mesaj özellikleri sunar.

– Gönderilen mesajı belirli bir süre sonra yok eden özelliği vardır. Mesajlar belirlenen sürenin sonunda her iki taraftan silinir.
– Son görülme özelliği kapatılabilir.
– Masaüstü uygulaması ile kullanılabilir.
– Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye bildirim gönderilir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır.

En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.