24-31 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Son bir hafta içerisinde metaverse dünyasındaki gelişmelere bakalım.

 

Mark Zuckerberg Web3 Oyununda Kötü Adam Oldu

Dünyaca ünlü genç yeknoloji girişimcisi ve Meta’nın kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg Web 3 tabanlı bir oyunda kötü adam olarak yer aldı. Yakın zamanda çıkacak olan NFT koleksiyonundan ilham alan Web3 oyunu bu yılın sonunda veya gelecek yılın başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. The Rabbit hole adlı oyun Web3’ü kurumsal derebeyi Metazuckbot’tan korumak için poz veren karakterleri içeren bir oyun başlatacak. Oyun, My Pet Hooligan NFT koleksiyonundaki yaramaz ama sevimli tavşan çetesinin hayati bir rol oynadığı oyun içi ZuckCorp’u yöneten Metazuckbot’u içeriyor. Oyunun hikayesi ise bu NFT karakterleri, daha önce hapsedildi ve Karrot madenciliği yapmaya zorlandı, ancak şimdi özgürler. Kötü adamın eski köleleri ZuckBots’un yanında şehri dolaşıyorlar.

24-31 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Visa Kripto’nun Kabulünün Ardından Katlanarak Büyüyor

Enflasyonun getirdiği belirsizlikler, Ukrayna ihtilafı, COVID, sınır ötesi seyahatlerin toparlanma zamanlaması ve olası bir resesyona rağmen Visa’nın 2022’deki performansı oldukça sağlamdı. Visa işlemleri 30 Eylül 2022’de sona eren mali yıl için 192,5 milyardı. Visa, kripto ödeme hizmetlerini ve aynı zamanda blokzinciri teknolojisini kendisine katarak bu sağlamlığı yüksletti. Tüm yıl boyunca, Visa’nın net geliri ödeme hacmi, sınır ötesi hacim ve işlenmiş işlemler sayesinde %22 artarak 29,3 milyar dolara ulaşmış bulunuyor. 2022 mali yılında, Visa ağı ilk kez 1 milyar Tap to Ride işlemi gerçekleştirdi. Uluslararası ulaşım ağlarında %70 daha fazla Tap to Ride işlemi gerçekleştirdi. Visa hem büyüme olarak hem de kripyo açısından iyi işler başarmış olarak görünüyor.

24-31 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Gucci Sandbox Evreninde Kendi Alanını Yarattı

Dünyaca ünlü giyim markası Gucci daha önce de metaverse adına adımlar atmıştı. Şimdi ise dijital emlak platformu olan The Sandbox içinde kendi metaverse alanını yaratan ilk marka oldu. The Sandbox’ta Gucci Vault Land adlı metaverse alanı aynı zamanda ücretsiz olarak halka açıldı. The Sandbox oyuncuları, Gucci’nin geçmişin, bugünün ve geleceğin bir arada var olduğu yenilikçi konsept mağazasının harikasını keşfetmek için 27 Ekim- 9 Kasım tarihleri ​​arasında Gucci Vault Land’e erişebilecek. Metaverse dünyasına adımlar Gucci’den geliyor.

24-31 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Telegram Tokenlerle Açık Artırma Başlattı

Mesajlaşma uygulaması olan Telegram, Telegram Open Network (TON) adlı blok zinciri üzerine kurulu yeni pazarında kullanıxı adlarının resmi açık arttırmasını duyurdu. n iyi kullanıcı adları için açık artırma Fragment’te yayında ve bir hafta sürecek. Kullanıcılar artık kişisel hesaplar, genel gruplar ve kanallar için kısa tanınabilir kullanıcı adları satın alabilir. Mevcut Telegram kullanıcıları, kullanıcı adlarını açık artırmaya çıkaramazlar, gelecekte onları koleksiyona dönüştürme olanakları olabilecek. Toncoinle ödeme yapılacak sistemde satın alan kullanıcılar, kişisel hesaplarına, gruplarına veya kanallarına birden fazla kullanıcı adı takma adı ekleyebilecek.

24-31 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Twitter’ın Yeni Özelliği ‘NFT Tweet Tiles’ Yakında Tanıtılıyor

Twitter, Magic Eden, Rarible, Dapper Labs ve Jump.trade olmak üzere dört büyük NFT pazaryerini destekleyen yeni özelliği duyurdu. Sosyal medya platformu Twitter ‘NFT Tweet Tiles’ adlı özelliğini önümüzdeki günlerde kullanıma sunmayı planlıyor. Platform ayrıca, kullanıcıların dört büyük pazar yeri ile ortaklaşa tweetler aracılığıyla doğrudan NFT satın almalarına, satmalarına ve görüntülemelerine olanak tanıyan bu özelliği test ettiğini açıkladı. Başta şimdilik sadece Magic Eden, Rarible, Dapper Labs ve Jump.trade dahil olmak üzere pazar yerleriyle çalışıyor. Bu özellikle beraber sanatçılar NFT eserlerini bir tweet içindeki özel bir panelde görüntüleyebilecek ve kullanıcıların bir pazar yeri listesine tıklamasına izin veren bir butonda yer alacak. Panel, kullanıcılara başlık ve yaratıcı gibi ayrıntıların yanı sıra NFT’nin daha büyük bir resmini gösterecek. Amaç, geliştiricileri güçlendirmek ve tweet deneyimlerini doğaçlamak. Ek olarak, ortaklık kapsamında, Ethereum, Solana, Flow, Polygon, Tezos ve Immutable X dahil olmak üzere bu pazar yerlerinin dayandığı birkaç blok zinciri ağını da destekleyecek.

24-31 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Sevilen Sinema Filmi Yüzüklerin Efendisinin NFT’leri Geliyor

Sinema dünyasının en sevilen, en popüler ve kült yapımlarında olan Yüzüklerin Efendisi’nin NFT’leri Warner Bros tarafında kendi Web sitesibde yayınlanıyor. Multimedya film deneyimi NFT, iki seçenekle geliyor: Premiere Mystery Edition ve Premiere Epic Edition. NFT’ler ikonik 2001 filmi “Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği” için. Orta Dünya’yı Yüzüklerin Efendisi ile Yeniden Keşfedin: Yüzük Kardeşliği, Web 3 film deneyimi galası yapıldı. NFT’ler hepsi bir arada dijital deneyim olarak işlev görür ve her biri filmin 4K kopyasını, saatlerce süren sahne arkası görüntüleri, çok sayıda sahne arkası fotoğrafı ve filmden ilham alan özel AR tahsil edilebilir varlıklarını içeriyor. Bir Web3 şirketi olan Eluvio, NFT’leri yarattı ve tüm içerik verileriyle birlikte Ethereum ile uyumlu Content Fabric blok zincirinde barındırıyor.

24-31 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.