/

Magfi, Lima Ventures’tan Yatırım Aldı

magfi

Yerli girişim Magfi, Lima Ventures’tan yatırım aldı

WhatsApp, Telegram, Discord, Snapchat gibi mesajlaşma topluluklarını listeleyen ve bu toplulukları makine öğrenmesi, yapay zeka ve doğal dil işleme algoritmaları ile analiz ederek, toplulukların içerisinde topluluklara uygun mikro hedefleme ile reklam paylaşan Magfi, Lima Ventures’tan yatırım aldı.

1 yıldır aktif olarak pazarda olan Magfi, güncel durumda Türkiye’deki her üç Telegram kullanıcısından birine ulaşabilir durumda. Magfi üzerinden reklam alan Telegram topluluklarında toplam 6.500.000 kişi bulunuyor. Bu kullanıcıların her gün 1.140.000’u aktif oluyor. Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası firma ile reklam çalışması yapan Magfi, dijital pazarlamaya yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

magfi

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Mustafa Fikret Uğur, yatırım sonrası şu sözleri dile getirdi,

“İletişimin dijitalleşmesi ile insanlar odağını televizyon gibi geleneksel medya araçlarından çok sosyal medya ve mesajlaşma topluluklarına çevirdi. İnsanlar sosyalleşme ihtiyacını dahi artık sanal ortamlardan karşılıyor. Özellikle Telegram ve Discord gibi insanların topluluklar halinde zaman geçirdiği platformlarda müthiş bir ekonomi oluşabileceğine inandık. İlk başta üniversitedeki sınavları geçmek için WhatsApp’taki toplulukları bulmak için başladığımız bu yolda, şu an Türkiye’de 4000’in üzerinde toplulukta mikro hedefleme ile reklam paylaşır hale geldik. Telegram’da bizim sayemizde yeni bir ekonomi oluştu.

Magfi olarak kısa vadeli hedeflerimiz arasında Avrasya bölgesindeki ülkelere açılmak var. Bunun yanı sıra Telegram’ın yanına Discord platformunu da eklemek istiyoruz. Yeni reklam türleri çıkartacağız ve ürün yelpazemizi genişletme planlarımız bulunmakta. Uzun vadede ise yeni bir meslek oluşturmak istiyoruz. Nasıl bugün gençler kendi arasında Youtuber olmak için yarışıyorsa biz de Magfiluencer unvanı ile topluluk sahibi olmaları için onlara zemin hazırlıyoruz. Aynı zamanda dijital pazarlama endüstrisindeki büyük oyunculardan olmak için gece gündüz çalıştığımız bir noktadayız. Kısa süre içerisinde decacorn olacağımıza tüm ekip olarak hiç kuşkusuz eminiz.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.