Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Enerji Alanında Yapılan Girişimler

Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Enerji Alanında Yapılan Girişimler Nelerdir? Gelin Beraber Göz Atalım.

MIT Energy Initiative

MIT Energy Initiative, MIT’nin enerjiyle ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetleri için bir merkezdir. Araştırma, eğitim, kampüs enerji yönetimi ve sosyal yardım girişimleri, enerji arzı ve talebi, güvenlik ve çevresel etkinin tüm yönlerini kapsayan programın bir parçasıdır.

The MIT Energy Initiative tarafından bugün yayınlanan The Future of Solar Energy üzerine kapsamlı yeni bir araştırmaya göre, güneş enerjisi, sera gazı emisyonlarını azaltırken insanlığın gelecekteki uzun vadeli enerji ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyelin gerçekleştirilmesi, güneş enerjisine daha fazla önem verilmesini gerektirecektir.

Robert Armstrong, “Amacımız, güneş enerjisinin mevcut ve potansiyel rekabetçi konumunu incelemek ve bunun yanı sıra, uzun vadede geniş dağıtımını daha verimli ve etkili bir şekilde teşvik edebilecek ABD hükümet politikalarındaki gelişmeleri belirlemekti” dedi.

 Dilerseniz MIT Energy Initiative resmi internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

EPA

Çevre Koruma Ajansı (EPA), Amerika Birleşik Devletleri’nde insan ve çevre sağlığını korumakla görevli federal bir kurumdur. 1950’lerin ve 1960’ların artan çevresel kaygılarına yanıt olarak Richard Nixon, 1970 yılında yürütme emriyle Çevre Koruma Ajansı’nı (EPA) kurdu. Çevre Koruma Ajansı (EPA), kirleticilerin üretimini, işlenmesini, dağıtımını ve kullanımını düzenler. Ayrıca gıda, hayvan yemi ve sudaki kabul edilebilir miktarlarda kimyasalları ve diğer kirleticileri değerlendirmekten de sorumludurlar.

Merkezi Washington, D.C.’de bulunan Çevre Koruma Ajansı (EPA), Temiz Hava Yasası ve Toksik Maddeler Kontrol Yasası (TSCA) gibi federal sağlık ve çevre yasalarını teşvik etmek ve uygulamak için düzenlemeler geliştirir. Çevre Koruma Ajansı (EPA), federal yasaları etkin bir şekilde uygulamak için düzenlemelerde de değişiklikler yapabilir.

Örneğin, EPA, yüksek veya düşük öncelikli olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacaklarını görmek için 2019’da TSCA tarafından halihazırda kapsanan 40 bileşiği inceliyor. Yüksek öncelikli bileşikler daha kapsamlı bir risk değerlendirmesine tabi tutulacak ve bu da işletmeler için gelecekteki kimyasal limitler ve gereksinimlerle sonuçlanabilecek.

Çevre Koruma Ajansı ayrıca enerji verimliliğini, çevre yönetimini, sürdürülebilir büyümeyi, hava ve su kalitesini ve kirliliği önlemeyi amaçlayan bir dizi programı denetler. Şirketler, tüketicilere kurumsal sosyal sorumluluğa önem verdiklerini göstermek için bu programlara katılabilirler.

Dilerseniz EPA resmi web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

SEforALL

SEforALL Girişimi, sürdürülebilir enerjiye erişimin başlı başına bir hedef olmadığı, ancak sürdürülebilir ve modern enerji hizmetlerine erişimin, sağlık, eğitim ve ekonomik kalkınma gibi çeşitli alanlarda ilerleme için gerekli olduğu fikrine dayanmaktadır. yoksulluğun azaltılması, toplumsal cinsiyetin güçlendirilmesi, çevrenin korunması ve iklim değişikliği.

SEforALL, mevcut faaliyetlerden yararlanmayı ve aynı zamanda yüksek hedeflerine ulaşmak için yeni yaklaşımları teşvik etmeyi ve ilham vermeyi amaçlayan büyük ölçekli bir işbirliği projesidir.

SEforALL, ulusal taahhütler ve gönüllü eylemler düşüncesiyle inşa edilmiştir, Fakat aynı zamanda elbette ulusal, bölgesel ve küresel işbirliğini temin edecek bir yapıya da sahip olduğu gerçeği değişmez.

Dilerseniz SEforALL resmi web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. 

RE100

RE100, yenilenebilir enerji talebini ve dağıtımını önemli ölçüde artırma hedefiyle, yüzde 100 yenilenebilir elektrik taahhüt eden önemli firmaların küresel bir işbirliğidir.

Yenilenebilir enerjiye geçiş, kuruluşun karbon azaltma hedeflerine ulaşmasına, ayrıca değişken enerji maliyetlerini yönetmesine ve enerji güvenliğini iyileştirmesine yardımcı olacaktır.

RE100, yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmayı taahhüt eden şirketlere açık olacak. RE100 üyeleri, yüzde 100 yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak teknik destek ve araçlar alır.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmayı taahhüt eden şirketler, düşük karbonlu bir ekonomiye giden yolda öncülük etmeye yardımcı olacak. RE100 üyeliği aynı zamanda şirketin yenilenebilir enerji stratejisini, kullanımını, emisyonlarını ve hedeflerini açıkça açıklama taahhüdünü de gerektirir.

Dilerseniz RE100 resmi web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

IRENA 

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA), ülkelere sürdürülebilir bir enerji geleceğine geçiş yapmalarında yardımcı olan hükümetler arası bir kuruluştur. Uluslararası işbirliği için bir odak noktası, bir mükemmellik merkezi ve yenilenebilir enerji politikası, teknoloji, kaynak ve finansal bilgi deposu olarak hizmet vermektedir. Sürdürülebilir kalkınma, enerji erişimi, enerji güvenliği ve düşük karbonlu ekonomik büyüme ve refah arayışında IRENA, biyoenerji, jeotermal, hidroelektrik, okyanus, güneş ve rüzgar dahil tüm yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın olarak benimsenmesi ile birlikte sürdürülebilir kullanımını fazlasıyla teşvik etmektedir.

IRENA, hükümetleri yenilenebilir enerji yatırımları için etkinleştirici politikalar benimsemeye teşvik eder, yenilenebilir enerji dağıtımını hızlandırmak için pratik araçlar ve politika tavsiyeleri sağlar ve tüm ülkelerden alınan bir yetki sayesinde dünyanın büyüyen nüfusu için temiz, sürdürülebilir enerji sağlamak için bilgi paylaşımını ve teknoloji transferini kolaylaştırır.

Dilerseniz IRENA resmi web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

TÜBİTAK BİGG 1512-2022-1 / T-BİGGY “Sürdürülebilirlik için Bi Yaşam” Çağrısı 🌿

Abrakadabra Games’in Yatırım Değerlemesi 15 Milyon Dolara Ulaştı!

Hikayemi İzlemişten Hikayemi Beğenmiş’e : İnstagram Güncellendi

Brandstorm 2022 İle Geleceğe Merhaba De

Mobil ve Web Test Otomasyon Platformu Robotic.Mobi Yatırım Turunda!

Çalışanlarımız Şirkette Pay Sahibi Olacak

Brandefense, 600 bin Dolar Yatırım Aldı!

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.