TÜBİTAK BİGG 1512-2022-1 / T-BİGGY “Sürdürülebilirlik için Bi Yaşam” Çağrısı 🌿

TÜBİTAK BİGG 1512-2022-1 / T-BİGGY “Sürdürülebilirlik için Bi Yaşam” Çağrısı 🌿

TÜBİTAK BİGG 1512-2022-1 / T-BİGGY “Sürdürülebilirlik için Bi Yaşam” Çağrısı 🌿

T-BİGGY’den Girişimcilere geri ödemesiz 200.000 TL geri ödemesiz DESTEK!

1.Aşama Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan ODTÜ Teknokent & Yaşar Üniversitesi işbirliği Adnan Menderes Üniversitesi ve Teknokenti/Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Teknokenti/İzmir Katip Çelebi Üniversitesi paydaşlığında “T-BİGGY” olarak girişimcilere tamamı geri ödemesiz 200.000 TL’ye kadar hibe destek fırsatı sunuyor!

T-BİGGY, 11 Mart 2022’ye kadar girişimci adaylarının iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun bulunan iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama ve bunları son değerlendirme için TÜBİTAK’a iletme hususunda girişimcilere destek sağlayacaktır.

Başvuru linki: https://t-biggy.yasar.edu.tr/TÜBİTAK BİGG 1512-2022-1 / T-BİGGY “Sürdürülebilirlik için Bi Yaşam” Çağrısı 🌿12 PROJEYE DESTEK

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey ve T-BİGGY Proje Yürütücüsü Begüm Merih, programın geçtiğimiz üç döneminde gönderdikleri projelerden 12’sinin toplam 2 milyon 400 bin TL hibe desteği kazandığını belirtti. Özbey ve Merih, T-BİGGY olarak, özellikle COVİD-19 salgını döneminde önemi daha da anlaşılan sürdürülebilirlik kavramından hareketle “Sürdürülebilirlik için bir yaşam” için projeleri olan genç girişimcileri beklediklerini ifade etti. T-BİGGY’nin; Celal Bayar, Adnan Menderes, İzmir Kâtip Çelebi üniversiteleri ve sivil toplum kuruluşları ile iş dünyası iş birliğiyle kurduğu özgün mekanizmayla tüm paydaşların iş fikri olan girişimcilere ulaşması, yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimi ve mentorluk hizmetlerinin verilmesi ile iş planının hazırlanması süreçlerine etkin bir şekilde dahil edildiği de kaydedildi.

MENTORLUK VE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DE SAĞLANIYOR

Destek alan girişimcilere, Yaşar Üniversitesi bünyesinde bulunan Minerva ve ODTÜ Teknokent kuluçka merkezlerinde yer alma, mentorluk ve girişimcilik eğitimleri de sağlanıyor. Genç girişimciler; iki kurumun geniş iletişim ağı sayesinde yatırımcı iş ortaklarından yatırım alma şansı da yakalayabiliyor. Girişimciler ayrıca, BİGG programındaki uygulayıcı kuruluş tecrübesi ve başarısı yüksek ODTÜ Teknokent ile kuvvetli iletişim ağı ve güçlü alt yapıya sahip Yaşar Üniversitesi’nin uygulayıcı kuruluşu olduğu T-BiGGY ile fikirlerini karlı bir iş modeline dönüştürmek ve başarıya ulaşmak için de fırsat elde etmiş olacak.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Programa; üniversitelerin herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenciler veya mezunları başvurabiliyor. Başvuranların, daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olması, ön başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almaması da gerekiyor.

Bu kapsamda BİGG Programı başvuru süreci, destek kapsamı ve takvimi ile ilgili bilgilere https://t-biggy.yasar.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

T-BİGGY Bilgilendirme Webinarı” 24 Şubat Perşembe günü 14:00’de online olarak zoom platformunda gerçekleştirilecektir. Detaylar aşağıda yer almaktadır:

Topic: T-BİGGY Bilgilendirme Webinarı
Time: Feb 24, 2022 14:00 Istanbul

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/87147126313?pwd=MWhzVHpqUHRQT1BmTHYzdksyR3hqZz09

Başvuru için 4 Mart son gün! https://t-biggy.yasar.edu.tr/

*Bültenden düzenlenmiştir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.