Sunum Yapmak için Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ

Sunum hazırlamak, özellikle de düzenli olarak yapmanız gereken bir görevse yorucu olabilir. Ancak günümüzde hiç kimse sunumlarını eskisi gibi manuel olarak hazırlamıyor. Bunun için geliştirilmiş özel yapay zekâ destekli uygulamalar var.

Bu uygulamalar sayesinde sunum hazırlamak oldukça hızlı ve kolay hale geldi. Sunumlar, görüşlerinizi, bilgilerinizi ve fikirlerinizi çalışanlarınızla, öğrencilerinizle, proje ekibinizle paylaşmanın en iyi yöntemlerinden biridir.

Ancak kısa bir sunumu hazırlamak bile kolay değildir; normalde saatler süren bir iştir. Ancak yapay zekâ destekli ai uygulamaları sayesinde sunumlar günümüzde birkaç dakika içinde hazırlanabiliyor. Siz de bu uygulamaları kullanarak çok kısa sürede kolaylıkla etkileyici ve profesyonel sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Bir yapay zekâ sunum hazırlama uygulaması arıyorsanız, kullanıcı dostu bir arayüze sahip, kullanımı basit ama etkili bir uygulamayı tercih etmelisiniz. Böylece karmaşık bir uygulamayı öğrenmek için saatlerce zaman harcamak zorunda kalmazsınız. Slaytlar hazırlamak için kullanacağınız uygulama, sade ve basit olduğu kadar etkili ve güçlü bir uygulama olmalı.

Böylece birkaç dakika içinde profesyonel görünen, kaliteli bir sunum hazırlayabilirsiniz. Bununla birlikte kullanacağınız uygulama Google Slides, Microsoft Power Point gibi uygulamalarla çalışabiliyor olmalı. Bu sayede sunumunuzu istediğiniz programda çalıştırabilirsiniz. Sunum hazırlama uygulaması ararken ihtiyacınızı da göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin metniniz hazırsa daha çok görsellik ve tasarım konusunda iyi olan uygulamalar seçebilirsiniz. Ancak metniniz hazır değilse, metin yazma konusunda başarılı olan uygulamalara yönelmelisiniz. Bazı uygulamalar metin hazırlamada çok güçlüyken, bazıları metin hazırlama konusunda kötüdür; tasarım ve grafik konusunda daha iyidir. Bazı uygulamalar ise baştan sona sunum hazırlamakta oldukça başarılıdır. Bu uygulamalar arasında seçim yaparken kendi ihtiyaçlarınızı göz önüne almalısınız. En iyi ai uygulamaları genellikle ücretli olanlar, ancak çoğu uygulama ücretsiz deneme sürümü de sunuyor.

Günümüzde slaytlar hazırlamak için geliştirilen yüzlerce ai uygulaması var. Sunum yapmak için kullanabileceğiniz en popüler 7 ai uygulaması ise şunlar:

1. Decktopus

decktopus 1

Decktopus, sunum yapma sürecini kolay ve hızlı hale getirmeyi amaçlayan yapay zekâ destekli bir uygulamadır. Kullanımı ise oldukça kolaydır. Yapmanız gereken tek şey, sunumunuzun konusu hakkında bir açıklama yazmaktır. Eğer emin değilseniz, uygulama size oldukça faydalı ve işinize yarayacak öneriler de sunmaktadır.

Açıklamanızı yazdıktan sonra uygulama size bazı sorular yöneltmektedir. Bu sorulara verdiğiniz yanıtlardan yola çıkarak sunumunuzu birkaç dakikada hazırlamaktadır. Size soracağı sorular ise sunumu kim ve ne için hazırlayacağınız, sunumunuzun amacı, süresi, kullanmak istediğiniz şablon gibi ayrıntılardan oluşmaktadır. Decktopus, sunumunuzu oluşturduktan sonra üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Temaları ve renkleri değiştirebilirsiniz.

2. SlidesAI.io

slidesai 2

SlidesAI.io, doğrudan Google Slides uygulaması içinde çalışan bir yapay zekâ sunum oluşturucusudur. Başka bir deyişle, SlidesAI.io, bir Google Workspace eklentisidir ve kullanabilmek için Google Workspace’e yüklemeniz gerekmektedir. SlidesAI.io uygulaması ile slaytlar hazırlamak için yapmanız gereken tek şey, istediğiniz metni yazmaktır.

Ancak sadece slaytınız başlığını yazıp tüm slaytı uygulamanın oluşturmasını da isteyebilirsiniz. Uygulamanın hazırladığı slaytlar üzerinde değişiklikler yapabilir,renkleri ve fontları değiştirebilir, farklı başlıklar ve metinler ekleyebilirsiniz.SlidesAI.io yüzden fazla dili desteklemektedir. Bu sayede sunumunuzu dilediğiniz dillerde oluşturabilirsiniz.

3. Tome

tome 3

Eğer çok kapsamlı bir sunum hazırlama uygulaması arıyorsanız Tome tam da size göre bir uygulama. Özel temalar, birçok farklı font ve logolar barındıran uygulama ile birkaç saniyede kaliteli slaytlar hazırlayabilirsiniz. Tome, hızlı bir şekilde düşüncelerinizi slaytlara dönüştürebilmenize yardımcı olabilir. Yapmanız gereken tek şey, sunumunuzla ilgili anahtar kelimeleri ya da başlığınızı yazmaktır. Tome sıfırdan bir sunum hazırlayabilen, oldukça profesyonel bir ai uygulamasıdır.

Yapay zekâ destekli bir sunum hazırlama uygulaması olan Tome ile özgün ve yaratıcı ai görselleri de oluşturabilirsiniz. Tome ile istediğiniz türde ve çeşitte slaytlar hazırlayabilir ya da istediğiniz metin ve belgeleri sunuma dönüştürebilirsiniz. Hızlı ve etkili bir uygulama olan Tome ile gerçekten kaliteli ve profesyonel sunumlar hazırlayabilirsiniz.

4. GPT_PPT

GPT PPT 4

Hızlı bir şekilde işlevsel bir sunum veya slayt gösterisi oluşturabilen bir uygulama olan GPT_PPT (Generative Pre-trained Transformer), profesyonel sunumlar hazırlayabilen harika bir araçtır. GPT_PPT’yi kullanmak için yapmanız gereken tek şey uygulamaya eposta adresiniz veya google hesabınızla üye olmak, ardından sunumunuzun konusunu veya başlığını yazmaktır.

Bundan sonra, GPT_PPT, istediğiniz gibi bir PowerPoint dosyası oluşturacaktır. GPT_PPT’nin hazırladığı PowerPoint dosyasını PowerPoint’te açıp üzerinde istediğiniz gibi düzenlemeler ve değişiklikler yapabilirsiniz. GPT_PPT, toplantılar, konferanslar veya eğitim gibi profesyonel alanlarda sunum hazırlayan profesyoneller için oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulamadır.

5. Presentations.AI

presentations.ai 5

Presentations.AI, özellikle iş dünyası için profesyonel sunumlar oluşturmak için geliştirilmiş bir ai uygulamasıdır. Presentations.AI’de sunum hazırlamak için yapmanız gerekenler sadece istediğiniz şablonu seçmek ve konu başlığınızı girmektir. Presentations.AI birkaç dakika içinde istediğiniz sunumu hazırlayacaktır. Presentations.AI’de seçebileceğiniz birçok şablon mevcuttur.

Bu şablonların her biri kişiselleştirilebilmektedir. Uygulamada sunum hazırlarken iş alanınızı da belirtmeniz, sunumunuzun daha profesyonel hazırlanmasını sağlayacaktır. Uygulamaya ne kadar ayrıntılı bilgi verirseniz o kadar iyi sonuç alırsınız. Uygulama sunumunuzu oluşturduktan sonra slaytlar üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Ayrıca siz de farklı slaytlar ekleyebilirsiniz.

6. ChatBA

chatBA 6

ChatBA, hızlı ve kolay bir şekilde her konuda profesyonel bir sunum oluşturma uygulamasıdır. Yapay zekâ destekli bir uygulama olan ChatBA ile sunum oluşturmak için konunuzu ya da konu başlığınızı uygulamaya yazmak yeterlidir. ChatBA’nın dezavantajlarından biri, seçeneklerinin sınırlı olmasıdır. Ancak hızlı ve pratik bir şekilde sunum hazırlamak için oldukça iyi bir uygulamadır.

Uygulamanın diğer bir dezavantajı ise oldukça kısa slaytlar hazırlayabilmesidir. ChatBA ile en fazla 10 slaytlı sunumlar hazırlanabilmektedir. Bununla birlikte uygulamanın kullanımı oldukça basittir. Size saniyeler içinde yüksek kalitede slaytlar hazırlayabilir. Uygulamada sunum hazırlarken slaytların boyutunu ayarlayabilir, istediğiniz temayı seçerek sunumunuzu kişiselleştirebilirsiniz.

ChatBA ile hazırladığınız sunumları, PowerPoint ve PDF dosya türlerinde dışa aktarabilirsiniz.

7. MagicSlides

magicslides 7

MagicSlides, sunum hazırlamak için geliştirilen, yapay zekâ destekli bir Google Slides eklentisidir. MagicSlides’ı kullanmak için yapmanız gereken tek şey konu başlığınızı yazmaktır. Bununla birlikte daha iyi sonuçlar elde etmek için referanslarınızı ve varsa ek bilgileri de ekleyebilirsiniz. MagicSlides uygulaması, slaytlar için Pexels’den görseller seçip kullanmaktadır. Bu görseller ise tamamen ücretsizdir. Slaytlarınız için uyumlu görseller seçen uygulama ile benzersiz ve özgün, aynı zamanda yüksek kaliteli sunumlar hazırlanabilir.

MagicSlides ile oluşturulan sunumlar gerçekten oldukça profesyonel görünen, kaliteli sunumlardır. Bu yüzden profesyoneller için oldukça iyi bir uygulamadır. Uygulama, insan eli değmiş gibi bir izlenim veren, son derece doğal sunumlar hazırlamakta oldukça başarılıdır. Uygulamada hazırladığınız sunumlar üzerinde değişiklikler de yapılabilmektedir. Uygulamada ayda 3 kez sunum hazırlamak ücretsizdir. Ancak daha fazla kullanımlar için satın alabileceğiniz paketler sunulmaktadır. Paketlerin fiyatları ise kullanım adedine bağlı olarak aylık 6 dolardan 23 dolara kadar değişmektedir.

Diğer yazılarımız,

Araştırma Yaparken Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ

Görsel Oluşturmada Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ

Metin Yazma, İçerik Üretme için Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YapayZeka İçeriklerimiz İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.