Gelecek Burada: Süper Güçlere Sahip Olmanızı Sağlayacak 20 Yapay Zeka Aracı

19 Nisan Çarşamba Neler Oldu? 📢

Yapay zeka (AI) kullanımı yaşam biçimimizi tamamen değiştirdi. Sohbet robotları ve sanal asistanlar gibi yapay zeka destekli çözümler, insanların günlük işleri yapmasını ve daha akıllıca kararlar almasını kolaylaştırdı. Bu makalede hayatınızı kolaylaştırabilecek bazı yapay zeka araçlarından bahsedeceğiz.

1) Tome

Tome, bir uzman gibi sunumlar oluşturmanıza yardımcı olmak için yapay zeka kullanan bir sunum oluşturucudur. Tome’un GPT-3 ile doğal etkileşimi, ister bir iş sahası ister okul için bir proje oluşturuyor olun, sunumlarınızı geliştirmek için metin ve grafikler oluşturmasını sağlar.

yapay zeka

2) Superhuman

Verimlilik aracı Superhuman meşgul profesyonellerin e-posta ve takvim yönetimini kolaylaştırmalarına yardımcı olmak için oluşturuldu. Müşterilerin randevularının ve e-postalarının takibine yardımcı olmak için e-posta izleme, otomatik takipler, takvim planlaması ve tahmine dayalı analitik gibi çeşitli araçlar sunar. Ekiplerin organizasyonun sürdürülmesine yardımcı olmak için Superhuman, paylaşılan kişi listeleri ve notlar dahil olmak üzere işbirliği özellikleri de sağlar.

yapay zeka

3) ChatGPT

Openai’nin en yeni GPT-3 doğal dil işleme teknolojisini kullanan ChatGPT, açık kaynaklı bir sohbet botudur. Konuşulan dili kavramak ve sorulara, emirlere ve taleplere tepki vermek amaçlanmıştır. Üretken bir dil modeli olarak ChatGPT, insanlarınkine benzeyen ve kullanıcılarla daha rahat tartışmalar yapan sorgulara yanıtlar verebilir.

yapay zeka

4) Notion AI

Notion AI adlı yapay zeka destekli bir platform, firmaların operasyonlarını düzene sokmalarına ve otomatikleştirmelerine yardımcı olur. Prosedürleri otomatikleştirir, içgörüler çıkarır ve doğal dil işleme ve yapay zeka kullanarak operasyonel düzene sokma önerileri sunar. Operasyonlar, satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri ile ilgili görevlerin tümü Notion AI ile otomatikleştirilebilir.

yapay zeka

5) DALL-E2

DALL-E2, OpenAI tarafından oluşturulan ve metin açıklamalarından gerçekçi görseller ve sanat eserleri oluşturan ücretsiz bir yapay zeka aracıdır. Özgün dijital görüntüler ve sanat yaratmak için fikirleri, nitelikleri ve estetiği harmanlıyor. Hazırladığınız yazılı açıklamaya dayanarak DALL-E2 gerçekçi görseller ve sanat eserleri üretebilir.

yapay zeka

6) Murf AI

Murf AI adlı bir metinden konuşmaya ses oluşturucu, herhangi bir yazılı içeriğin ikna edici seslendirme anlatımlarını hızla oluşturabilir. Olağanüstü seslendirme çalışmaları yapmanıza yardımcı olmak için 20 dilde 120’den fazla uzman sesten oluşan bir kütüphaneyle çalışır. Murf AI, YouTube videolarında yaygın olarak duyulanlar gibi sentetik olmaktan çok doğal sesler üretir. Yazılımın kullanıcıları, gerçekçi görünen ses dosyaları oluşturmak için sesleri değiştirebilir ve düzenleyebilir.

yapay zeka

7) Quillbot

Yapay zeka yazma yardım aracı olan Quillbot sayesinde kullanıcılar daha iyi yazabilir. Derin öğrenmeyi doğal dil işleme ile birleştirerek yazım, dilbilgisi, kelime bilgisi ve noktalama işaretlerine yardımcı olur. Uygulama; Google Dokümanlar, Microsoft Word ve Slack gibi diğer programlarla arayüz oluşturur ve kişiselleştirilmiş öneriler sunar. Hem masaüstü hem de mobil cihazlarla uyumludur ve kullanımı ücretsizdir.

yapay zeka

8) SlidesAI

Google Workspace tarafından sunulan bir araç olan SlidesAI, hazırladığınız kelimelerle otomatik olarak yaratıcı ve akıcı sunumlar oluşturur. Yapay zeka tarafından oluşturulan sunum, taleplerinize uyacak şekilde değiştirilebilir ve düzenlenebilir.

yapay zeka

9) GFP-GAN

GFP-GAN adlı ücretsiz bir yapay zeka programı veya Fotoğraf Geri Yükleme Aracı, eski ve solmuş fotoğrafları hızlı ve gerçekçi bir şekilde düzeltebilir. Tencent araştırmacıları tarafından yaratıldı ve iki AI modelinden elde edilen verileri kullanarak boşlukları doldurarak gerçekçi bir karışım oluşturur.

yapay zeka

10) Lumen5

Lumen5, kullanıcılara videoları hızlı bir şekilde yapmaları için çeşitli araçlar ve şablonlar sunan çevrimiçi bir video oluşturma aracıdır. Lumen5, yapay zeka destekli teknolojisi sayesinde kullanıcının giriş transkriptinden görüntüler kullanarak video dizileri oluşturabilir. Site ayrıca, bitmiş ürüne dahil edilebilecek çok sayıda fotoğraf ve video klibin yanı sıra farklı sosyal ağ platformları için uygun çeşitli formatlar içerir.

yapay zeka

11) Lalal.ai

Lalal.ai, ses dosyalarından vokalleri ve müzikleri kaldırabilen yapay zeka destekli bir programdır. Lalal.ai kullanıcıları orijinal kaydın kalitesini etkilemeden parçaları sentezleyebilir ve davul, bas, piyano, enstrümantal ve akustik gitar gibi belirli öğeleri ortadan kaldırabilir.

yapay zeka

12) Deep Nostalgia

Deep Nostalgia, şaşırtıcı teknolojinin yardımıyla eski fotoğraflardaki yüzleri canlandırabilir ve çarpıcı, gerçeğe yakın filmler üretebilirsiniz. Deep Nostalgia, MyHeritage tarafından oluşturulan ve arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşılabilecek küçük bir film üretmek için hareketsiz çekimdeki bir yüze video sürücülerini tam olarak uygulayan derin öğrenmeye dayalı bir yeniden canlandırma aracıdır.

50 Million Animations Created with Deep Nostalgia™! - MyHeritage Blog

13) Pictory

Pictory adlı yapay zeka destekli bir video oluşturma aracı, uzun biçimli metin ve video içeriğinden sosyal medya paylaşımı için ideal olan kısa videoları otomatik olarak oluşturur. Kullanıcıların farklı bir iş kimliği oluşturmak için filmlere özel logolar, renkler ve yazı tipleri eklemelerine olanak tanıyan beyaz etiketleme araçlarına sahiptir. Pictory kullanıcıları altyazıları değiştirebilir, otomatik önerileri kullanarak transkripsiyon yapabilir ve ses kullanarak filmlere metin ekleyebilir.

yapay zeka

14) Beautiful.ai

Sunum yazılımı adı verilen Beautiful.ai ilgi çekici sunumlar oluşturmayı ve sunmayı kolaylaştırır. Beautiful.ai sürükle ve bırak arayüzü ve önceden hazırlanmış temaları sayesinde herkes mesajını etkili bir şekilde ileten estetik açıdan çekici slaytlar oluşturabilir. Beautiful.ai kullanıcının tasarım deneyimi düzeyinden bağımsız olarak, etkili sunumlar yaratmak için gereken araçları sunar.

How do I create a Timeline? – Beautiful.ai

15) Jasper.ai

Yapay zeka destekli güçlü bir iş zekası platformu Jasper.ai işletmelere gerçek zamanlı veri görselleştirme ve analitik sunar. İşletmeler, çok sayıda kaynaktan gelen büyük miktarda veriye kolayca erişebilir ve bunları analiz edebilir. Tüm beceri seviyelerindeki kullanıcılar, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde platformun en zorlu iş zekası ihtiyaçlarını bile karşılayabilecek gelişmiş özelliklerine ve yeteneklerine erişebilir.

Jasper AI Review 2023: The Best AI Writing Tool? (TRUTH)

16) Synthesia AI

Synthesia AI insanların yazma ve müzik yapma biçiminde devrim yaratıyor. Herkes, Synthesia AI ile profesyonel müzisyenlerinkine rakip olan yüksek kalibreli yaratıcı müziği hızlı ve basit bir şekilde yaratabilir. Platform, mevcut müzik eserlerini analiz ederek ve son teknoloji makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak benzer tarzda yeni eserler üreterek yüksek kaliteli müzik üretmeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

What is AI video maker? | Synthesia Glossary

17) Fireflies.ai

Fireflies.ai ile ses ve video içeriğini hızlı bir şekilde arayabilir ve düzenleyebilir ve metne dönüştürebilirsiniz. Platformun en gelişmiş makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak toplantılar ve röportajlar dahil olmak üzere çeşitli ses ve video içeriğini güvenilir ve doğru bir şekilde kopyalayabilirsiniz.

Fireflies.ai | AI Meeting Assistant ✍️ (@firefliesai) / Twitter

18) Neural Text

Neural Text, en yeni derin öğrenme algoritmalarını kullanarak şaşırtıcı tutarlılık ve doğrulukla mükemmel yazılar üretir. Herhangi bir kaynak materyalin tonuna, diline ve yazı stillerine benzeyen yazılı içerik üretebildiği için içerik üretimi, dil çevirisi ve diğer kullanımlar için paha biçilmez bir araçtır. Neural Text tarafından kullanılan güçlü algoritmalar, halihazırda var olan içeriği inceler ve bu bilgileri yeni, ilgili içerik oluşturmak için uygular. Blog yazıları, makaleler veya pazarlama materyalleri gibi yüksek kaliteli yazılı içerik üretmek için kullanılabilir.

Neural Text To Speech | Free text to speech | ai tts

19) Krisp

Krisp’in yapay zeka teknolojisi, milyonlarca ses örneğinden gelen gürültüyü kesin olarak tespit eden ve ortadan kaldıran derin sinir ağları üzerine inşa edilmiştir. Konuşmanın her iki tarafındaki arka plan gürültüsünü ortadan kaldıran iki yönlü gürültü iptali sayesinde yazılım, önemli ölçüde daha net bir ses üretir. Zoom, Skype, Microsoft Teams, Google Meet ve diğerleri gibi popüler iletişim araçları Krisp ile uyumludur. Sıkışık toplu taşıma araçları veya kafeler gibi gürültülü ortamlarda ses kalitesini artırmak için kullanılabilecek etkili bir araçtır.

Krisp: One App, Multiple Benefits - CX Today

20) Hypotenuse

Şaşırtıcı yapay zeka destekli yazma yetenekleri ve kapsamlı özellikleri ile Hypotenuse öne çıkıyor. İntihal konusunda endişelenmenize gerek kalmadan birkaç dakika içinde orijinal, yüksek kaliteli materyaller, açıklamalar ve makaleler oluşturmak için Hypotenuse kullanabilirsiniz. Hypotenuse; açılış siteleri, Google reklamları ve ürün açıklamaları için pazarlama içeriği üreterek işletmelere pazarlama yaklaşımlarını geliştirmelerinde yardımcı olur. Bu, özellikle verimli pazarlama kampanyaları oluşturmak için zamanı veya parası olmayan işletmeler için yararlı olabilir.

Hypotenuse AI Reviews 2023: Details, Pricing, & Features | G2

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.