/

Araştırma Yaparken Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ

Günümüzde internet sayesinde araştırmacılar bilgiye daha önce olmadığı kadar kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Bununla birlikte, yapay zekâ (AI) programlarını kullanarak internette araştırma yapmak, çok daha kolay bir hale gelmiştir. AI programları, araştırmacılara daha derin, ayrıntılı ve geniş kapsamlı analiz imkânı sunmaktadır.

Bu yüzden ai programları sadece kişisel araştırmalar için değil, bilimsel ve akademik araştırmalarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. İster kişisel olsun, ister akademik olsun, AI programları ile daha hızlı ve daha doğru ve güvenilir araştırmalar yapılabilmektedir.

AI tabanlı arama motorları veya programları, kullanıcının ne aradığını anlamak, internetteki içerikleri analiz etmek ve en iyi arama sonuçlarını oluşturmak için tasarlanır. Bu programlar dil teknolojilerini ve çeşitli algoritmaları kullanır.

Bir ai destekli arama motoru, öncelikle web sitelerindeki içerikleri indeksleyerek veri kaynaklarını tarar. AI arama sistemleri performanslarını sürekli iyileştirmek için makine öğrenme tekniklerini kullanır. Kullanıcı etkileşimlerinden, geri bildirimlerden ve ilgili değerlendirmelerden öğrenerek, algoritmalarını optimize eder. Bu sayede kullanıcıların ihtiyaçlarına uyum sağlar.

Yapay zekâ programları ile araştırma yapmak, öncelikle zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Bu yüzden ai ile araştırma yapmak demek, daha hızlı ve verimli araştırma yapmak demektir. Günümüzde araştırma yaparken kullanabileceğiniz en verimli 7 yapay zekâ programları ise şunlardır:

1. Consensus

2. Andi Search

3. ResearchRabbit

4. Metaphor AI Search

5. Brave AI Search

6. Komo

7. You.com

1. Consensus

Arastirma 1 1

Consensus, yapay zekâ teknolojisi ile internette derin bir araştırma yapmanızı sağlayan bir arama motorudur. Bu arama motoru, internette hızlı bir şekilde araştırma yapmayı sağlayan gelişmiş bir yapay zekâ teknolojisi kullanır. Bu program, akademik personel, yüksek lisans, doktora, lisans öğrencileri ve bireysel araştırmacılar için çok faydalı ve işlevsel bir arama motorudur. İnternette 200 milyondan fazla makaleyi tarayabilen bu ai programı, oldukça verimlidir ve doğruluk payı da oldukça yüksektir. Consensus, tıpkı GPT-4 gibi araştırma sonuçlarını özetleyerek sunmaktadır. Dünya genelinde akademik araştırmacıların en çok kullandığı ai programlarından biri olan Consensus’un faydalı birçok özelliği bulunmaktadır.

Consensus’un Faydaları

En güvenilir akademik araştırma programıdır.

Hızlı araştırma yapar.

Araştırma sonuçları kalitelidir ve doğruluk payı oldukça yüksektir.

Hızlı literatür taraması yapar ve zamandan tasarruf sağlar.

Ücretsizdir. Sadece bazı ileri özellikler için ücretli versiyonu salın alınabilir.

2. Andi Search

Arastirma 2 2

Andi Search, internette hızlı araştırma yapmanızı sağlayan, yapay zekâ destekli bir arama motorudur. Andi Search, aramak istediğiniz anahtar kelimeleri internette hızlıca tarar, ilgisiz sonuçları eler ve size en uygun, doğru sonuçları sunar. Andi Search, metin tabanlı bir arama motorundan çok daha fazla özelliğe sahiptir. Aranan anahtar kelimeleri görsellerle destekler ve tam kapsamlı bir sonuç sunar.

İnternette en güvenilir sonuçları listeleyen bir ai programı olan Andi Search, karmaşık soruları algılama ve en doğru sonuçları listeleme özelliğine sahiptir. Program aynı zamanda chat özelliğine de sahiptir. Programa istediğiniz soruları sorabilir, sorunuz ne kadar karmaşık olursa olsun çok kısa sürelerde tutarlı ve güvenilir yanıtlar alabilirsiniz. Türkçe’yi algılayabilen ve Türkçe araştırma yapabilen Andi Search ile istediğiniz konularda makaleler de oluşturabilirsiniz. Andi Search’ün en büyük avantajlarından biri ücretsiz olması.

3. ResearchRabbit

Arastirma 3 3

ResearchRabbit, literatür araştırmaları için en güçlü ai programlarından biridir. Kişisel araştırmalar için de oldukça güçlü bir program olan ResearchRabbit, internette yayınlanan akademik makaleleri tarayarak araştırma sonuçlarını özetler.

ResearchRabbit’in Faydaları

Hızlı araştırma hizmeti sunar.

En iyi literatür araştırma programlarından biridir.

Güvenilirdir ve doğruluk payı yüksektir.

Görselleştirme hizmeti de sunan kapsamlı bir araçtır.

4. Metaphor AI Search

İnternette araştırma yapmak için kullanabileceğiniz yapay zekâ destekli bir arama motorudur. Metaphor AI Search’ün en büyük özelliği ise verileri en kaliteli web sitelerinden özetleyebilmesidir. Bu arama motoru sayesinde ulaşmak istediğiniz bilgiye hızlı erişim sağlayabilirsiniz.Arastirma 4 4

Çünkü program, araştırmak istediğiniz konuyla alakası olmayan içerikler barındıran web siteleri hızlıca elemektedir. Bu sayede ihtiyacınız olan bilgiye çok kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Metophor ai, Türkçe dilini algılasa bile yanıtlarını İngilizce dilinde oluşturmaktadır. Halen gelişim aşamasında olan programa yakın zamanda Türkçe dili dâhil, birçok farklı dilin eklenmesi planlanmaktadır.

5. Brave AI Search

Arastirma 6 5

Brave Search, gizliliğinize önem veren yapay zekâ destekli bir arama motorudur. Sadece bir sohbet botundan fazlası olan Brave AI, size en doğru ve en gerçek bilgiyi sunmayı amaçlar. Aynı zamanda aradığınız bilgiyi barındıran web sayfalarını özetler, böylece bilgilere hızlıca göz atmanızı sağlar. İki açık kaynaklı dil modelini kullanan Brave Search, konuyu kaynak ve referanslarıyla birlikte özetleyerek sunar. Özetleme özelliği ile zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

6. Komo

Arastirma 7 6

Komo, yapay zekâ destekli bir arama motorudur. Kullanıcılara doğru ve hızlı bir arama deneyimi sunmak amacıyla tasarlanmıştır. Gelişmiş arama algoritmaları ve makine öğrenme tekniklerini kullanarak, kişiselleştirilmiş sonuçlar sunmaktadır. Komo, online kaynaklardan bilgi toplamak ve analiz etmek için gelişmiş yapay zekâ modellerini kullanır. Bir soru sorduğunuzda, Komo internette detaylı arama yapar ve sorunuzu yanıtlamakla kalmaz, aynı zamanda bulduğu bilgileri derleyerek özetler.

Ücretsiz ve premium seçenekler sunan Komo, klasik arama motorlarının aksine, daha etkileşimli sonuçlar sunar. Bunu yapabilmek için ileri düzey bir teknoloji kullanır. Bu teknoloji sayesinde, daha dinamik ve doğru sonuçlar verir. Komo’nun üç temel modu vardır. İlki sohbet modudur. Tıpkı Chat-Gpt gibi sohbet modunda bir konu hakkında ayrıntılı bilgiler edinilmektedir.

Bu modu, hızlı bir şekilde bilgilerin özetine ulaşmanızı sağlar. Aynı zamanda güncel bilgi ve kaynaklara erişim sağlayabildiği için hızlı bir şekilde, en doğru ve gerçek bilgilere erişim sağlar. İkinci özelliği ise ‘Keşfet’ özelliğidir. Bu özellik sayesinde güncel ve popüler konular hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Üçüncüsü ise arama özelliğidir. Komo, arama özelliğinde reklamsız ve gizlilik odaklı bir araştırma yaparak size tutarlı ve gerçek sonuçları listeler.

7. You.com

Arastirma 8 7

You.com, kullanıcıların internette daha verimli bir arama yapmalarını sağlamak amacıyla Richard Socher ve Bryan McCann tarafından 2020’de geliştirildi. You.com, kişiselleştirilmiş arama deneyimi sunan, gelişmiş bir yapay zekâ arama motorudur. Doğal Dil İşleme (NLP), derin öğrenme ve bilgi teknolojilerini birleştirerek internette ayrıntılı bir arama yapar.

You.com, o kadar kişiselleştirilmiş bir programdır ki kullanıcılarına sonuçları beğenip beğenmeme, bazı sonuçları eleme imkânı da tanımaktadır. You.com’un en iyi özelliklerinden biri kullanıcılarına vadettiği güvenlik ve gizlilik özelliğidir.

You.com’da araştırma yaparken reklamlardan arınmış bir arama yapabilirsiniz. Ayrıca arama yaparken ip adresiniz, arama geçmişi ve sonuçlarınız kaydedilmez. Program günümüzde internet üzerinde kullanabileceğiniz en güvenilir arama motoru olma ünvanına sahiptir. Bu yüzden you.com, en çok kullanılan ai destekli arama motorlarından biridir. You.com’un standart arama özelliği ücretsizdir. Ancak sunduğu farklı arama özellikleri ücretlidir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YapayZeka İçeriklerimiz İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.