Spotify Ödeme Kurallarını Değiştiriyor

Spotify Ödeme Kurallarını Değiştiriyor

2024 yılının başlarında platformun sanatçılara olan ödeme sistemi değişiklik yapılacağı duyuruldu. Platformda müzik yayınından gelen ücretleri kazanmak zorlaşıyor.

Spotify Ödeme Konusunu Değiştiriyor

Spotify sanatçılarının en büyük problemlerinden biri olan telifler için adım atıyor.  Music Business Worldwide‘a göre şirket bu kapsamda bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Bu değişikliğe şirket 2024 yılının başlarında bu değişikliğe gitmek istiyor.

 

Bu değişikliklere göre şirket, müzik parçalarında tespit edilen hileli faaliyetler için plak şirketleri dahil müzik dağıtımcılarına para cezası verecek. Ayrıca şirket yağmur sesi, beyaz gürültü parçaları gibi şeylerin telif hakkı alınması için gereken minimum çalma süresini uzatacak. Telif hakkı için şu anda 30 saniyeden fazla çalınan herhangi bir parça telif hakkı kazanabiliyor. Bundan dolayı beyaz gürültü oluşturucuları gürültüyü kısa parçalara bölerek sistemde hile yapıyor.

spotify 6739341 1280 1024x682 1 1

200 kere dinlenmeyen şarkılar içinde artık ödeme ve telif alınamayacak. Yani herhangi bir parçanın ödeme alabilmesi için ayda 5 cent kadar kazanması ya da Music Business Worldwide’ın tahmin ettiği gibi yılda yaklaşık 200 akış kazanması gerekecek. Bu konuda birçok bağımsız parça bu eşiğe ulaşamıyor ve bu kalan kuruşlar Spotify’ın akış paylaşımı havuzuna yönlendirilmiş oluyor. Bu da şirkete milyonlarca dolara geliyor.

 Şirketin sözcüsü:

  “Sanatçılara en iyi şekilde nasıl hizmet verebileceğimizi her zaman değerlendiriyoruz ve platform bütünlüğünü ilerletmenin yollarını ortaklarımızla düzenli olarak tartışıyoruz.” dedi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.