//////

Karacasu Tekstil’den Endüstri-Girişim İşbirliği Adımı: Pdmechanics Yatırım Aldı

Pdmechanics

Endüstriyel üretim hatlarında yer alan hataların yapay zeka altyapısıyla erken teşhisine yönelik teknoloji üzerine çalışan yerli girişim Pdmechanics, Kahramanmaraş merkezli Karacasu Tekstil‘den 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Teknoloji girişimlerinin hızlandırılmasına yönelik organize edilen KWORKS’23 Hızlandırma Programına katılan girişimler arasında yer alan Pdmechanics, böylelikle kurulduğu günden bugüne dek ilk yatırımını almış oldu.

Kestirimli bakım analizi ( plansız bakım arızalarının veri analiziyle önüne geçilmesi) odaklı yapay zeka girişimi Pdmechanics, Kahramanmaraş merkezli tekstil üretimi yapan Karacasu Tekstil‘den 1 milyon $ değerleme üzerinden yatırım aldı. Sanayi-girişimcilik ekosistemi arasında yapılan sınırlı yatırım anlaşmalarından biri olan bu yatırımın, Karacasu Tekstil’in sürdürülebilirlik misyonuyla, Pdmechanics’in uygulamalarını saha üzerinde geliştirme fırsatı üzerinde pozitif etki yaratması bekleniyor.

Bu yatırım anlaşması, özellikle kaynakların verimli kullanımı ve enerji verimliliğinin maliyet azaltıcı ve çevreyi korumaya yönelik sürdürülebilir üretim bilincinin giderek daha yaygın hale getirilmesi anlamında oldukça kritik bir yatırım süreci olma süreci taşıyor.


Kestirimci Bakim Pdmechanics Google Chrome 19 10 2023 23 15 48 1

2021’de ilk kuruluş süreci başlayan Pdmechanics, kestirimci bakım analizi yöntemiyle web sistemi üzerine kurulu dashboard üzerinden üretim hatlarına yönelik verileri yapay zekayla işleyerek ileriye yönelik arıza tespiti yaparak üretim hattının verimliliğinin artırılması üzerine çalışıyor. Analizleri yapılan veriler, özel yapay zeka analiziyle, üretim hattında kullanılan ekipmanların vaziyetini risk skoru olarak not ediyor.

Yatırım süreçlerinin ardından, Pdmechanics Kurucusu Can Uslu, önümüzdeki yeni döneme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Pdmechanics olarak hedefimiz endüstriyel tesislerin verimliliğini artırmaya yönelik makine öğrenmesi tabanlı veri analiz çözümleri sunmak. Bu noktada sanayi içindeki hedef müşteri kitlemizin aynı zamanda yatırımcımız olması stratejik olarak bizim için çok kıymetli. Türkiye’de tekstil sektörünün öncülerinden Karacasu Tekstil ile yaptığımız bu iş birliği için çok mutluyuz. Bu yatırım ve iş birliği ile sektörün ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler geliştirme imkânımız olacak.”

Karacasu Tekstil’in kurucusu Burak Orhan Arifioğlu ise, üretim süreçlerinde verimlilik ve sürdürülebilirliğin önemine değindiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Karacasu Tekstil olarak, daha az su, daha az zararlı kimyasallar ve daha az enerji tüketen süreçlerden geçen ürünler üretmek için kararlıyız. Bu noktada Pdmechanics’in kestirimci bakım çözümü sürdürülebilir bir sanayi üretimi hedefimizle oldukça uyumlu. Genel olarak sanayinin daha verimli üretimine destek olan bu çözüme yatırım kararımızdan ve gelecek iş birliğimizden ötürü mutluyuz. Aldığımız yatırım kararı, teknolojik tabanlı yatırımlarla çevresel sürdürülebilme hedeflerimize ulaşmayı destekleyen nitelikte.”

*Türkiye Yapay Zeka İnsiyatifi’nin düzenleyeceği ve bizimde medya sponsoru olduğumuz, 26-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’nin ayrıntılarına buradan erişebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.