//

Paris Merkezli Yeasty, 1.4 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Yeasty

Paris merkezli Yeasty, 1.4 milyon euro yatırım aldı!

Yeasty ne yapıyor?

Yeasty

2021 yılında Juan Londono, Nikola Stefanovic ve Mathieu Durand tarafından kurulan Yeasty, birayı kullanarak foodtech alanını sarsmayı hedefliyor. Yolculuk 2020 yılında AgroParisTech ve Genopole’deki bir laboratuvarda Nikola ve Mathieu’nun bira mayasının acılığından kurtulmanın bir yolunu aramaya başlamasıyla başladı. 2021’de devrim niteliğinde bir süreç bulmayı başardılar ve ardından piyasaya sürdüler.

Yeasty sadece gıda üreticilerine sürdürülebilir bir ürün sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bira üreticilerinin atık ürünlerden kurtulmalarına da yardımcı olmayı amaçlıyor. Girişim, kullanılmayan bira mayasını alıyor ve bir ürünün tüm değer zincirinden yararlanan döngüsel bir yaklaşım benimseyerek onu bir alternatif protein kaynağına dönüştürüyor.

Paris merkezli ekip iki yönlü bir zorluğun üstesinden geliyor; kullanılmayan ve çevresel ve ekonomik maliyetlerin kaynağı olan bir hammaddeyi değerlendirme şansı veriyor ve üreticiler için daha iyi bir protein kaynağı belirlemek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Ekip şimdi protein ürününün üretimini sanayileştirerek yeni nesil et alternatifleri ve yüksek proteinli seçenekleri mümkün kılacak.

Yatırım detayları

Yeasty

Foodtech girişimi Yeasty, artık bira mayasını kullanan alt-proteine yönelik döngüsel yaklaşımı için 1,4 milyon euro yatırım aldı. Asterion Ventures liderliğindeki turda 1,4 milyon euro fon sağlandı. Satgana ve Caméléon Invest de turda yer aldı. Cédric Sellin, Clément Alteresco (Morning coworking), Anne Carole Coen (Swile) dahil olmak üzere 40’ın üzerinde iş meleği Asterion aracılığıyla yatırım yaptı.

Yeasty’nin kurucu ortağıJuan Londono ise şunları söyledi:

“Yeasty, en eksiksiz bileşeni düşük bir etkiyle birleştirerek alternatif protein pazarında lider olmayı hedefliyor. Benzersiz teknolojimiz sayesinde bol miktarda bulunan bir yan ürüne değer katıyoruz ve yatırımcılarımızın desteğiyle büyümemizi hızlandırabileceğiz.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.