/

Türkiye’nin Yerli Konaklama Platformu Missafir Yeni Yatırım Turu İçin Kolları Sıvadı

Missafir

Türkiye’nin konaklama sektörüne alternatif olarak kısa ve orta dönem seçenekleri için kiralama yöntemiyle kullanıcılarına hizmet sunan Missafir, bundan önceki dört yatırım turunu başarıyla nihayete erdirdikten sonra Ocak ayında Seri A yatırım turuna çıkmak için hazırlıklarını tamamladı ve tura başladı. CEO Mehmet Yüksel, yatırımcı grubuna yönelik tanıtım çalışmaları kapsamında Belçikalı, Portekizli, Dubaili yabancı yatırımcılarla iki Türk yatırımcıya ulaştıklarını aktardı.

Türkiye’de turizm sektörüyle pazar payları ve müşteri dinamikleri bağlamında rekabette sorun yaşayan kısa ve orta ölçekli konaklama platformları, yatırımcı arayışlarına ve geliştirmelerini sürdürüyor.

Konaklama Platformlarına Yönelik Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi: Airbnb, Missafir,…

 

Missafir, Ocak ayından bu yana, yatırımcı turuna çıktıklarını ve yatırımcılarla yakın temasa geçerek sürecin başarısı için çalıştıkları bilgisini paylaştı.

CEO Mehmet Yüksel, İstanbul’da düzenledikleri toplantıda, basınla buluşarak, sektöre ve şirkete dair bilgilendirmelerde bulundu.

Yerli girişimin şimdiye kadarki yatırım turlarına ilişkin bilgi veren Yüksel, dört yatırım turunda yer aldıklarını aktardı.

İlk yatırım olarak 2020’de Pre-Seed (Tohum Öncesi) yatırım turunda 11 melek yatırımcıdan 1.9 milyon $ değerlemeyle yatırım aldıklarını, sonraki süreçlerde devam eden tohum yatırım turunda 3 milyon $ değerlemeyle hedeflerine giden yolda adım adım ilerlediklerini söyledi.

Pandemi sürecinin ardından, ertelenmiş talebin de etkisiyle büyüme anlamında ciddi bir aşama kaydettiklerini aktaran Yüksel, sonraki yatırım süreçlerine 2021 yılında köprü yatırım turunda 15 milyon $ değerleme üzerinden yatırım aldıklarını, şu anda bulundukları yatırım sürecinden önceki so turda ise Pre-Serie A aşamasında 26 milyon $ üzerinden 1.1 milyon $ yatırım aldıkları bilgisini paylaştı.

Büyüme oranlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yüksel, uluslararası değerlendirme kuruluşları arasında yer alan Deloitte’in Teknoloji Fast 50 listesinde bulunduklarını söyledi ve geride bıraktığımız 3 sene boyunca %7364’lük çarpıcı bir büyüme oranına ulaştıklarını söyledi.

Hizmette bulundukları pazar alanları olarak, dört ülkede 100’ü aşkın noktada kullanıcıları konaklama sektörünün teknolojisiyle buluşturduklarını aktaran Yüksel, hedef pazar olarak 2024 yılında Macaristan ve Slovenya ülkelerini odak noktaları olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

CEO Yüksel, yatırımcıların genel perspektifi ve bulundukları alanlara yönelik yer alan kuruluşların ve bireysel yatırımcıların bilgisini kamuoyuyla paylaştı:

“Yatırımcılarımız arasında hem kurumsal şirketler, hem de bireysel yatırımcılar var. Kurumsal yatırımcılarımız Koç Holding Unvest Fonu ve Ege Yapı GSFY fonu. Bireysel yatırımcılarımız olarak ise Agah Uğur, Özgür Günaydın, Mehmet Onarcan, Altay Tınar, Mehmet Çelikol, Murat Erden, Alper Şener, Çağlan Mursaloğlu gibi isimleri sayabilirim. 29 tane melek yatırımcımız bulunuyor.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.