/////

Microsoft’tan Yapay Zeka İnovasyonu: Yapay Zeka Destekli Sırt Çantası

Microsoft
Microsoft’un MSPowerUser-blog sayfasında paylaştığı bilgilere göre; geliştirilme aşamasında olan çanta, kullanıcıların konuşmasını bilmesi ve sesi kaydedip depolama özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Siri benzeri uygulama önerileri de sunarak kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.
Bu özellikleri ile birlikte; objeleri görme ve tanımlama, yol tarifi gösterme ve buluta bağlanarak diğer akıllı cihazlarla bağlantıda kalabilmeye kadar birçok teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.
Günlük birçok aktiviteyi yerine getirmeyi başarabilen bir sırt çantası, kendileri açısından da bilim kurgu filminden çıkmış gibi olsa da, patent başvurusunda günlük yaşamda yerine getirilebilen çoğu aktivite özetlenmiş.  Bu aktivite; kayak yaparken yüzünüzün dönük olduğu yönde olup olamayacağınıza karar vermekten, otomatik olarak çevreyi tanıyıp size tarif etmeye kadar birçok faaliyeti içeriyor.
Ya da size birisinin, yolda yürürken gördüğünüz konserin tarihini hatırlatmasına mı ihtiyacınız var. Ya da bakkalda gördüğünüz herhangi bir ürünün; fiyatından, indirimde olup olmadığına, birkaç hafta önceki fiyatından diğer mağazalardaki fiyatının karşılaştırılmasına kadar, ürün hakkında aklınıza gelebilecek her türlü bilgiye erişmek mi istiyorsunuz ? Bir akıllı çanta sizce bunların hepsini gerçekleştirebilir mi ? Cevabını ileriki günlerde Microsoft verecek ve bizde sizinle bu cevabı paylaşacağız.
Ama bu cevaptan önce, Microsoft‘un blog sayfasında paylaştığı birkaç sözü sizinle paylaşalım:
“Bilgisayardaki ilerlemeler nedeniyle dijital asistanlar daha çok yönlü hale geliyor. Mevcut konseptler, kullanıcıların yararına çeşitli görevleri yerine getirebilen giyilebilir dijital asistanlardaki gelişmelerle ilgilidir.”

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.