/

Microsoft’un Değerinde Dikkat Çeken Artış!: 3 Trilyon Dolar Seviyesini Aştı

Microsoft

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un şirket değerlemesi, yaptığı satın alımlar ve yapay zeka alanında yoğunlaşan çalışmaların sonucunda, teknoloji hisselerinin buluştuğu yer olarak bilinen NASDAQ borsasında yaşanan yükseliş rüzgarının da etkisiyle, 25/01/2024 tarihinde, rekor seviye olarak bilinen 3 trilyon $ barajını aştı.

Microsoft’tan AI Destekli Batarya Teknolojisi

2023 Aralık ayından bu yana şirket değerlemesi 2.8-2.9 Milyar $ aralığında seyreden ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un hisse değeri, geçtiğimiz gün %1’lik artışla 404.78 $’a ulaşarak rekor kırdı. Bunun sonucunda şirketin değeri 3 trilyon $ olan ‘psikolojik’ seviyeyi de aşarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Şirket hisselerinde yaşanan yükseliş,  son dönemlerde abone kazanımlarındaki yükseliş ve açıklanan finansallarıyla yeniden yatırımcıların odağı haline gelen Netflix’in piyasaya duyurulan olumlu haberlerin etkisiyle teknoloji şirketlerinin hisselerinin işlem gördüğü NASDAQ borsasındaki olumlu havanın etkisiyle gerçekleşti.

ABD merkezli dijital içerik platformu Netflix, 4.Çeyrek bilançolarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Geride bıraktığımız 2023 yılı sonucu rakamlarına göre, şirketin abone sayısı, yatırımcıların da beklentisini aşarak 260.8 milyon kişiyle rekor kırdı. ABD piyasalarındaki olumlu havanın sonucunda diğer teknoloji hisselerinde de yükseliş yaşandı.

Netflix Üçüncü Çeyrekte 9 Milyon Yeni Abone Kazandı

Değerlemede yaşanan yükselişle birlikte Microsoft, Apple’ın arkasındaki sıraya yerleşerek dünyanın en değerli 2.şirketi oldu. Analistlerin değerlendirmesine göre, Microsoft, uzun zamandır 2.8-3 trilyon $ aralığında seyreden şirket değerlemesine sahip olan Apple’ı, şirket olarak yapay zeka alanında yoğunlaştırdığı çalışmalar ve olumlu haber akışlarının da etkisiyle geride bırakarak zirveye yerleşebileceğini değerlendiriyor.

Microsoft, Android İçin Copilot’ı Piyasaya Sürdü: Yapay Zeka Destekli Bir Yardımcı

Hisseleri yılbaşından bugüne dek %7 oranında yükseliş gösteren Microsoft’un çalışmalarını odağına alan yatırımcıların takip edeceği bir diğer gelişme, şirketin 30 Ocak’ta açıklanması beklenen bilançosu olacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.