Netflix Üçüncü Çeyrekte 9 Milyon Yeni Abone Kazandı

Netflix Üçüncü Çeyrekte 9 Milyon Yeni Abone Kazandı

Dünyanın en büyük dijital platformlarından biri olan Netflix, üçüncü çeyrekte globalde toplamda 8,76 milyon yeni abone kazandı. Bu abone sayısı Wall Street’in beklentisinden 5,49 milyon daha büyük oldu. 

Netflix Üçüncü Çeyrekte 9 Milyon Yeni Abone Kazandı

Bildiğiniz üzere şirket abone sayısını artırmak için bir kaç adım atmıştı. Bunlardan bir tanesi şirketin şifre paylaşımını engellemek üzere adımlar attı. Bu adımların meyvesini topluyor durumda. Şirketin en çok abone kazandığı dönem 2020’nin ikinci çeyreğinde, herkesin evde kaldığı pandemi döneminde edindiği 10,1 milyon abone. Şirket o zamandan bu yana ilk kez bu sayıya en yakın abone kazanımını elde etmiş durumda.

 

Şirketin geliri 8,54 milyar dolar olmuş durumda. 247,15 milyon aboneye de sahip. Ayrıca şirket gelirini artırmak için reklamlı Netflix üyeliği getirmişti. Bu üyeliğin bir önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 70 arttığını söyledi, ancak tabanının yüzde kaçının bu katmana abone olduğunu açıklamadı.

Netflix Üçüncü Çeyrekte 9 Milyon Yeni Abone Kazandı

Ayrıca bildiğiniz üzere Holywood’da oyuncular ve yazarlar tarafından bir grev mevcut. Şirket buna rağmen bir başarı yakalamış durumda. Konuyla ilgili olarak Netflix, hissedarlarına gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandı:

ABD’deki birleşik yazar ve oyuncu grevleri nedeniyle son altı ay sektörümüz için zorlu geçti. WGA ile bir anlaşmaya varmış olsak da SAG-AFTRA ile müzakereler devam ediyor. Kalan sorunları mümkün olan en kısa sürede çözmeye kararlıyız, böylece herkes izleyicilerin seveceği filmler ve TV şovları yapmak için çalışmaya geri dönebilir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.