///

Meta ve Ray-Ban İş Birliği ile Yeni Akıllı Gözlük: Meta Smart Glasses

Meta

İlk olarak 2021 yılının Temmuz ayında Ray-Ban markalı akıllı gözlükler üreteceğini duyuran Meta, sesli yönlendirmeler ile birlikte Whatsapp üzerinden  arama yapabileceği ve mesaj gönderebileceği Ray-Ban Stories modeli, yine aynı yıl içerisinde Eylül ayında kamuoyunun beğenisine sunulmuştu. Şimdilerde ise Meta, Ray-Ban ile devam ettiği akıllı gözlük geliştirme çalışmalarına,  Meta Smart Glasses isimli yeni modeliyle devam ediyor.

2021 yılında hepimizin bildiği Facebook (şimdilerde Meta), global gözlük şirketi Ray-Ban ile iş birliğine imza atmış ve Ray-Ban Facebook Stories modelini kamuoyuna  duyurmuştu. Birkaç yıldır piyasada satışta olan bu model, yeni versiyonuyla tekrar karşımızda. “Wayfarer” ve “Headliner” adında 2 versiyonuyla yeniden kamuoyunun karşısına çıkan gözlüğün, önceki versiyonu kadar ilgi çekmesi bekleniyor.

Meta

27 Eylül’de Meta Connect etkinliğinde tanıtımı gerçekleştirilen Meta Smart Glasses, Stories modeline kıyasla başarılı bir tasarıma sahip olduğu görülüyor.  Üsütünde yer alan mikrofon, hoparlör ve kameralar sayesinde, kulaklık kullanımı olmadan müzik dinleme deneyimi elde edilmesine olanak tanıyor.

Stories modelinde en çok eleştirilen taraflarından birisi olan mikrofon probleminin üzerine çalışan Meta, Meta Smart Glasses modelinde yenilediği mikrofonlarla yeniden kullanıcıların karşısına çıktı. Yeni geliştirilen gözlüğe eklenen 5 çeşit mikrofonla birlikte; telefon görüşmelerinden sesli komutlarla gözlüğün kontrol edilmesinde kadar birçok konuda imkan sağlanıyor.

Meta Smart Glasses modelinde, gözlüğün iki köşesinde yer alan 12 megapiksellik kameralarla birlikte 1080 piksel çözünürlüğü kalitesinde videolar çekebilmek mümkün hale gelmiş durumda. 32 GB dahili depolama ile 500 fotoğraf ve 100 tane 30 saniyelik video çekilebiliyor. Gözlük ile çekilen video ve fotoğraflara Meta View üzerinden ulaşılabiliyor.

Gözlüklere getirilen yeni özelliklerden biri de canlı yayınlar oldu. Facebook ve Instagram üzerinden canlı yayınlar yapılabiliyor. Tam şarjda tam tamına 36 saatlik kullanım imkanı sağlayan Meta Smart Glasses modelinin piyasa fiyatı, standart model bazında 299 $. Meta ve Ray-Ban’ın yaptığı ortak açıklamada ise, yeni özelliklerin geliştirilip kullanıma sunulacağı kapsamlı bir güncelleme alınacağını da duyurdu. Gerçek zamanlı yazılı çeviri özelliği de güncelleme alacak uygulamalardan birisi olarak yer alıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.