Meta, Küçük Llama 3 AI Modellerini Piyasaya Sürmeyi Planlıyor!

Llama 3

Meta, Llama’nın yardımıyla yapay zekâ modelleri yelpazesini geliştiriyor ve Google gibi daha küçük cihazlarda çalışabilecek farklı versiyonlar getirmek istiyor.

Meta, yaklaşmakta olan büyük dil modeli Llama 3’ün iki küçük versiyonunu piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Raporlara göre, bu küçük versiyonlar, yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenen Llama 3’ün en büyük versiyonunun piyasaya sürülmesinin habercisi olarak hareket edecek.

Llama 3

Llama 3’ün bu küçük versiyonlarının kullanıcılar arasında heyecan yaratmak için kullanılacağı bildiriliyor. Geçen yıl Temmuz ayında piyasaya sürülen Llama 2’nin tanıtımından yaklaşık bir yıl sonra piyasaya sürülecek. The Independent’ın aktardığına göre, bir Meta çalışanı iki küçük versiyonun önümüzdeki hafta piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Meta yetkilileri, “Bu modeller, Llama 3’ün bu yaz piyasaya sürülmesi beklenen en büyük versiyonunun habercisi olacak. Büyük modeller güçlü oldukları için son derece kullanışlıdır ve karmaşık görevleri yerine getirirken çok az hata yapma şansı vardır, ancak oldukça maliyetli olurlar. Öte yandan, daha küçük modeller uygun maliyetlidir ve daha yüksek işlem hızına sahiptir. Daha küçük modellerin çalışması için daha az hesaplama gücü ve bellek gerekir, bu da cep telefonları gibi daha küçük cihazlarda daha hızlı çalışmasını sağlar.” dedi.

Llama 3

Google gibi şirketler, mobil uygulamalar için kullanılan Gemini Nano gibi yapay zekâ modellerinin küçük versiyonlarını daha önce piyasaya sürmüştü. Bunların yanı sıra, farklı görev türlerini ölçeklendirmek için kullanılan Gemini Pro ve Google’ın en üst düzey modeli olan Gemini Ultra da dahil olmak üzere başka küçük sürümleri de piyasaya sürmüşlerdi.

Llama 3, Meta’nın kullanıcı tarafından yüklenen resimlere dayanarak insanların sorularını yanıtlamasıyla bilinen OpenAI’nin GPT-4’üne karşı koyma stratejisinin bir parçası olarak belirlendi. Llama 3 hem görüntüleri hem de metinleri işleme yeteneğine sahip olacak, ancak iki küçük versiyon bu yeteneklere sahip olmayacak.

Threads, Türkiye’de Geçici Olarak Kullanılmayacak!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YapayZeka Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.