/

JP Morgan Metaverse’de yerini aldı!

JP Morgan Metaverse'de yerini aldı!

JP Morgan Metaverse’de yerini aldı!

Sanal evrenin ilk bankası JP Morgan!

JP Morgan Metaverse'de yerini aldı!

Tüm dünyada ilginin ve yatırımların gün geçtikçe daha da arttığı sanal evren metaverse, evrene katılan yeni isimlerle daha da büyüyor. H&M, Mcdonald’s, Nike, Adidas, Gucci gibi yabancı şirketlerin yanı sıra, Türkiye’nin en değerli şirketlerinden Vestel ve Turkcell de metaverse dünyasına giriş yapmaya hazırlandıklarını, sanal evrende mağaza açacaklarını çok kısa süre önce duyurmuştu.

ABD’nin en büyük bankalarından biri olan JP Morgan da Decentraland’da (3 boyutlu sanal gerçeklik platformu) bir salon açarak, sanal evrene katılan ilk banka olduğunu duyurdu. Teknoloji devi Samsung da New York mağazasının bir benzerini Decentraland’da açtığını ocak ayında açıklamıştı.

JP Morgan Metaverse'de yerini aldı!

Salona Onyx ismini veren bankanın Kripto ve Metaverse Başkanı Christine Moy açıklamalarında, müşterilerin sanal dünya hakkında bilgi edinmeye çok ilgili olduklarından, teknoloji, ticari altyapı, gizlilik/kimlik ve iş gücünü oluşturmak için teknik çalışmalarını hızlandırdıklarından bahsetti.

Sanal evrende sahip oldukları pazar fırsatının yıllık gelirde 1 trilyon dolar olduğunu söyleyen JP Morgan, “Onyx salonu” açılışına ek olarak, işletmelerin metaverse tabanındaki fırsatları keşfetmesi hakkında, metaverse fırsatlarından, Web 3.0 ve dahasından bahseden “Opportunities in the metaverse” başlığında bir makale yayınladı. JP Morgan makalesinde Walmart, Nike, Gap, Verizon, Hulu, PWC, Adidas gibi büyük şirketlerin isimlerine de yer verdi. Sanal evrenin, iş dünyasında önemli bir konu başlığı haline geldiğinden, herkesin sorularına yanıtlar aradığından da bahsetti.

“Business leaders and boardrooms around the world are now asking themselves, “What is my metaverse strategy? What am I supposed to be doing in the metaverse? What is the metaverse anyway?”

“Dünyanın dört bir yanındaki iş liderleri ve yönetim kurulu odaları artık kendilerine şu soruyu soruyor: “Metaverse stratejim nedir? Metaverse’de ne yapmam gerekiyor? Metaverse nedir ki?”

JP Morgan Metaverse'de yerini aldı!

Makalenin devamında, bir çok konuya yer veren JP Morgan bankası, sanal dünyalarda marka bilinci oluşturma ve sürükleyici reklam deneyimleri için büyük fırsatlar olduğundan bahsettiği makalede oyun için reklam harcamasının 2027 yılına kadar 18,41 milyar dolara ulaşacağına da yer verdi.

Metaverse evrenini keşfetmek isteyen işletmeler için yayınlanan makalede “Metaverse nedir?”, “Meta veri deposuna Web 2.0 ve Web 3.0 yaklaşımı”, “Neden metaverse? Neden şimdi?”, “Metanomics”, “Mülkiyet Ekonomisinin Büyümesi”, “DeFi (decentralized finance)’den DOA (decentralized autonomous organization)’ya”  gibi

daha birçok ilgi çekici başlığa yer veren JP Morgan, makalenin sonuna Onyx’i ziyaret edebileceğiniz bir buton bile bırakmış!

Teknoloji hızla değişiyor ve gelecek büyük bir hızla yeni dünyalara evriliyorken, hepimizin merakla takip ettiği metaverse evrenine atılan adımlar ve yapılan yatırımlar da bir hayli büyüyor. Dev şirketlerle gücünü gün geçtikçe daha da arttıran sanal evrende kimlerin yer alacağı ve başka kimlerin metaverse evrenine isimlerini yazdıracağı büyük bir merak konusu. Bakalım sanal evrene isim yazdıracak sıradaki isim kim olacak? Merakla kalın.

istockphoto 1354645775 612x612 1 1

Decentraland Hakkında

Decentraland merkezi olmayan 3 boyutlu bir sanal gerçeklik platformudur. Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen sanal platformda kullanıcılar, arazilerini inşa edebilir, arazilerinden para kazanabilir, oyunlar, farklı etkinlikler ve dahasını oluşturabilirler. İçinde NFT’lerin de yer aldığı, para birimi MANA olan 3 boyutlu sanal gerçeklik platformuna kullanıcılar avatarları ile katılabilirler ve metaverse deneyimine Decentraland ile ortak olabilirler.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.