/

Güneş Enerjisinde Dönüşümün Öncüsü Olmayı Hedefleyen Enviria Yatırım Aldı

Enviria

Firmaların temiz enerji dönüşümünü destekleyen ve finansmandan kuruluma kadar geniş bir yelpazede, güneş enerjisi bağlamında çalışan Enviria, Seri B finansman turunda 200 milyon $ yatırım aldı.

Almanya merkezli güneş enerjisi sistemleri girişimi Enviria, Seri B yatırım turunda, Blackrock’tan 200 milyon $’lık finansman desteği aldı.

Girişim, kurmuş olduğu güneş enerjisi sistemleriyle birlikte güneş enerjisine yönelik dönüşümü kolaylaştırarak sürdürülebilirliğin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Şirketlere yönelik proje finansmanı desteğinin yanı sıra üretilen enerjinin depolanmasından dağıtımına yönelik şarj ağı oluşturulmasına kadar birçok ihtiyaca, bünyesinde kurmuş olduğu sistem ile birlikte cevap verebilecek güce ve konuma sahip.

Bütün bunlarla birlikte, kurmuş olduğu enerji ekosisteminde kurulum ve kurulum sonrası teknik destekleri de sağlayan Almanya merkezli enerji girişimi, şu anda Almanya genelinde 500’e ulaşan ticari ve endüstriyel proje hacmine ulaşmış durumda.

Girişim, sağlamış olduğu finansmanla birlikte bu hacmi büyüterek, endüstrilerin ve işletmelerin temiz enerji dönüşüm süreçlerinde daha fazla hakim olmayı hedefliyor.

Girişimin kurucusu ve CEO’su Schulze Brock, yatırımın katma değerine ve sağlayacağı faydaya yönelik olarak şu ifadelere yer verdi :

“Şirketleri güneş enerjisinin potansiyelinden yararlanma konusunda güçlendirme vizyonumuzu büyük bir coşkuyla destekleyen BlackRock’ta böylesine güçlü bir ortak bulduğumuz için mutluyuz. BlackRock, hem finansal hem de bilgi açısından büyümemizi sürdürmek için tam olarak ihtiyaç duyduğumuz kaynakları sağlıyor.”

“İşimizin karmaşık doğasını anlayan BlackRock, Almanya genelinde C&I sektörünün tam potansiyelini gerçekleştirmemizde bizi destekliyor. BlackRock’ın dünya çapında, özellikle Asya ve Amerika’da sektörümüzdeki şirketlerle çalışma deneyimi, başarılı bir işbirliğinin neye benzeyebileceğini etkileyici bir şekilde gösterdi.”

Yatırım tarafında yer alan BlackRock’ta İklim Altyapısı EMEA Başkanı olarak rol alan Keith Mangan ise, Enviria’ya vermiş oldukları desteğin arka planında hangi faktörlerin yer aldığını ve hedefledikleri dönüşümün yatırımlarını nasıl yönlendirdiğini şu sözlerle ifade etti :

“ENVIRIA’ya yaptığımız yatırım, enerji dönüşümüyle uyumlu altyapı varlıklarına yatırım yapma konusunda diğerlerinden önde olma konusundaki güçlü performansımıza katkıda bulunuyor; bu yatırım teması da büyümeye devam ediyor. büyümesini ve ölçeklenebilirliğini gösterir. ENVIRIA’nın tam zincirli bir PV sağlayıcısı olarak benzersiz değer teklifi, bu sektörde ölçeklenebilir inovasyonun yaygınlaştırılmasının mükemmel bir örneğidir ve bunu müşterilerimiz için cazip bir tanıtım haline getirmektedir.”

Son olarak, BlackRock’ta Almanya, Avusturya ve Doğu Avrupa Ülke Başkanı olarak görev yapan Dirk Schmitz, yatırımdan duymuş oldukları heyecana yönelik olarak şu ifadeleri kullandı :

“Almanya’nın düşük karbon ekonomisine geçişi, yenilenebilir enerji altyapısına önemli yatırımlar gerektiriyor. Almanya’daki iklim altyapısı için umut verici bir makroekonomik ortamda müşterilerimize bu yatırıma erişim olanağı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. İklim altyapı platformumuzda güçlü bir Alman yatırımcı varlığıyla, müşterilerimizin parasını yerel olarak ENVIRIA aracılığıyla kullanacağımız için heyecanlıyım.”

*Türkiye’nin yurtdışından çekebileceği uluslararası doğrudan yatırımların potansiyelini artırmasına katkı sunacak, şu an TBMM’de görüşülmekte olan, yurtdışındaki şirketlere veri paylaşımı hakkındaki yeni yasa tasarısı hakkındaki ayrıntılara buradan erişebilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.