Mekanın Yeni Sahibi: Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı

24 Ekim Pazartesi Neler Oldu? 📢

Elon Musk, uzun süredir beklenen hamlesini yaptı ve Twitter’ı satın aldı. 43 milyar dolarla başlayan  müzakere, 44 milyar dolarla gerçekleşti.

Yeni Patron Geldi: Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı

 

 

Elon Musk, Twitter için bir süredir uğraş halinde.Platformun daha demokratik ve daha özgür olması gerektiğini düşünen Musk, bunun doğrultusunda ilk hamlesini geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Şirket hissesinin yüzde 9,2’sini satın alarak platformun en büyük hissedarı olmuştu. Bu sayı şirket kurucusu Jack Dorsey içinse 2,25. Yani Musk, kurucudan dört kat fazla hisse sahibi olmuştu. Aynı zamanda bu satın alma 3 milyar dolara yakın bir sayıyla gerçekleşmişti.

Dün akşam gelen haberlerle birlikte, Elon Musk’ın Twitter’ı tamamen satın aldığı duyuruldu. Twitter, her ne kadar öncesinden Musk’ın yönetim kuruluna katılmaması için Zehir Hap stratejisini kullansa da Elon Musk’ın isteğinin önüne geçemedi. Aksine, onu istediğini alması için hırslandırdı.

Yeni Patron Geldi: Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı

 

 

Yürüdüğü yolda kararlı olan Musk, 43 milyar dolar teklifle yeniden şansını denedi. Bununla da kalmayıp, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir doküman hazırlayarak nasıl bir finansman ağı oluşturduğunu gösterdi.

Tüm bu müzakereler Elon Musk’ın istediği gibi sonuçlanarak satın alma 44 milyar dolarla gerçekleşti. Sık sık Twitter’ın politikasını eleştiren Musk ise düşüncelerini

“Twitter’ı yeni ürünlerle hiç olmadığı kadar iyi bir yere taşımak istiyorum.” şeklinde aktardı.

Tüm bu olanlardan sonra, Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, hisselerinde yüzde 2’lik bir değer kaybı yaşadı. Bunun yanında kripto para dünyası da bu satın almadan nasibini aldı. 38 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin piyasası şu an için 40 bin dolar düzeyinde. En çok etki ise, Elon Musk’la ilişkilendiren  dogecoin’den geldi. Haberin duyulmasıyla Dogecoin, yüzde 30’luk değer artışı yaşadı.

Yeni Patron Geldi: Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.