Elektron Avı Kutu Oyunu Kitlesel Fonlama Projesi

Eğitimde Oyunlaştırma Yaklaşımı: Elektron Avı Oyunuyla Öğrencilerin Başarısı Artıyor

Esra Şen ve ekibi tarafından geliştirilen, bilimsel düşünme ve öğrenmeyi destekleyen Elektron Avı oyunu, çocukları fantastik bilim dünyası ile tanıştırıyor ve elektronları avlamaya, doğayı keşfetmelerine ve bilim kahramanı olmalarına destek oluyor.

Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu olan ve bir öğretmen olarak eğitim alanında sosyal sorumluluk projeleri yürüten Esra Şen, öğrencilerin eğitimine duyarlı bir şekilde çalışmalar yapmakta ve bunu sürdürmektedir. Kurduğu girişimle Şen, eğitim ve çocuklarla ilgili tutkusunu topluma fayda sağlama isteğiyle birleştiriyor.

Esra Şen, öğrencilerinin konuları anlamalarını ve başarılı olmalarını sağlamak için derslerine oyunlaştırma yaklaşımını uyguluyor. Periyodik cetvel konusunun öğrencileri tarafından anlaşılamamasıyla karşılaşan Şen, bir kutu oyunu tasarlama fikriyle hareket etmeye karar verdi. “Elektron Avı” adını verdiği oyun, öğrencilerin elementler dünyasında maceraya atıldığı bir hikâyeye dayanıyor. Oyun, öğrencilerin dersi öğrenirken eğlenmelerini ve kavramları daha iyi anlamalarını sağlıyor. Şen, saatlerce süren araştırmalar sonucunda öğrencilerin ilgisini çekecek bir oyun tasarladı.

Elektron Avı

Elektron Avı Oyunu

Elektron Avı oyunu, Science and Nature Box girişiminin demo oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Science and Nature Box, bilim ve doğa konularını oyuna dönüştüren öğretici, popüler, dijital ve kutu oyunları girişimidir. Oyunlar, öğrencilerin öğrenme içeriği ve kazanımlarla uyumlu olarak tasarlanmakta ve öğrenme ortamlarına entegre edilmektedir. Esra Şen’in Elektron Avı kutu oyunu, öğrencilerin elementlerin sembollerini ve elektron dizilimlerini kolayca öğrenmelerini sağlıyor. Oyun, bilimin eğlenceyle buluştuğu bir ortam sunarak öğrencilerin motivasyonunu artırıyor. Elektron Avı, derslerin favori aktivitesi haline gelmiş ve öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltmiş durumda.

Elektron Avı Oyunu Nasıl Oynanır?

Elektron Avı kutu oyununda ilginç avatarlar arasından seçim yaparak oyuna başlıyorsunuz ve oyun tablası üzerinde ilerlerken durduğunuz elementteki değerlik elektron sayılarını almak için savaşıyorsunuz. Eğlenceli soruları cevaplayarak ilerliyor ve sonunda çıkışa ulaşıyorsunuz. Bu oyun, oyunlaştırma kavramının getirdiği kazanımları da beraberinde sunuyor. Yaratıcı düşünmeyi teşvik ederek öğrencilerin kendilerine güvenlerini artırıyor ve hayal güçlerini geliştiriyor. Aynı zamanda zor konuları içeren oyunlaştırma uygulamalarıyla öğrenmeyi kolaylaştırarak öğrencilerin daha iyi anlama ve kavrama yeteneklerini geliştiriyor.

Elektron Avı Kitlesel Fonlama ile Hayata Geçmeyi Planlıyor

Daha önce Çankaya Üniversitesi Beejet girişimcilik programında 15 takım arasında 3. olan Elektron Avı kutu oyunu, kitlesel fonlama platformu olan Fongogo’da ödül bazlı kitlesel fonlama projesi olarak destekçi arayışında. 24 Mayıs 2023’te başlatılan kampanya şu ana kadar 115 destekçi sayesinde hedefinin %73’üne ulaştı. Farklı destek seviyelerinde ödüller sunarak Elektron Avı kutu oyununu hayata geçirmek için 70.000 TL fon toplanması hedeflemektedir. Kitlesel fonlama süreci 8 Temmuz 2023 tarihinde sonlanacaktır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.