//

Alman Lojistik Devi DHL Group, MNG Kargo’yu Satın Alıyor

Alman lojistik şirketi DHL Group, 2003 yılında kurulup faaliyetlerine başlayan; şu anda 27 aktarma merkezi, 800’den fazla şube ve yaklaşık 10 bin çalışana sahip  Türk lojistik şirketi MNG Kargo‘nun hisselerinin tamamını satın alacağını, imza töreni ile duyurdu. DHL Group’un uluslararası lojistik ve  geniş küresel ağından faydalanması beklenen MNG Kargo, DHL Group’un e-ticaret biriminin bir parçası olacak ve aynı zamanda DHL Group’un kargo teslimat ağının tamamlanmasına yardımcı olacak.

Son dönemde pandemi ile birlikte e-ticarete olan talebin artması ve taşımacılığın kapasitesi ile arz kapasitesindeki açığın kapatılması gerekliliği, lojistik ve kargo firmaları yatırımlarını ve kapasitelerini büyütmeye başladılar. Her geçen gün yeni bir kargo firması faaliyete geçiyorken, MNG Kargo’dan satın alma haberi gelmesi; hem yabancı yatırım büyüklüğümüze yapacağı katkı, hem de taşımacılık ve lojistik sektörümüzün yeni atılımlara yelken açması bakımından oldukça önem arz ediyor.

Yabancı yatırım kararı alan DHL Group ise, temel lojistik birimlerinde, tüm iş bölümlerinde dijital dönüşümü  hızlandırarak kârlı büyüme modeli üzerine iş modeli oturtmaya odaklanıyor.  Şirketin odaklandığı ana iş modeli çerçevesi ise; sürdürülebilir iş uygulamaları, kurumsal vatandaşlık ve çevresel katkılara dayanıyor. DHL Group, ana çerçevesine dayandırdığı iş modeliyle birlikte, 2050 yılında net sıfır emisyonlu lojistik hedefine ulaşmayı planlıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.