////

Diyabet Hastalarına Çözüm Geliştiren Beta Bionics’e 100 Milyon $ Yatırım

Beta Bionics

Gelişmiş diyabet yönetimi teknolojilerine yönelik çözümleriyle, sağlık teknolojisi alanında lider girişim olan ABD merkezli girişim Beta Bionics; Sands Capital ve Omega Funds tarafından yönetilen D serisi finansman turunda 100 milyon $ yatırım aldı. Finansman turuna katılan şirketler arasında Marshall Wace’den, RTW Investments’e kadar 8 adet girişim sermayesi yatırım fonu katıldı. 2015 yılında kurulan girişim, yakaladığı finansmanı operasyon alanlarını büyütmek için kullanmayı planlıyor.

Diyabet hastalarının glisem (kan şekeri), kontrolünün rahat yapılabilmesini sağlayan, hastaların glisem seviyelerinin düzenlenmesi ve izlenmesinde kolaylık sağlayan , Ed Damiano tarafından kurulan ABD merkezli Health Tech girişimi Beta Bionics, D serisi yatırım turunda 100 milyon $ yatırım aldı.

Şirketin geliştirdiği teknoloji, glisem seviyelerinin hassas seviyesinin teknolojik altyapıyla yönetilerek diyabet komplikasyonlarının risklerini azaltmak üzerine kurulu. Bu sistem üzerine geliştirilen iLet Bionic Pancreas adlı otonom insulin dağıtım sistemi bulunmakta. Otonom sistem sayesinde diyabetli bireylerin glisem seviye kontrollleri daha kolay ve otonom hale getiriliyor ve hassas glisem düzeyleri ile insulin dozları arasındaki hassas ilişkinin yönetilmesini kolaylaştırarak diyabet hastalarının yaşam kalitesini artırıyor.

Şu an Beta Bionics CEO‘su olarak görev yapan Sean Saint‘in yatırım turu üzerine değerlendirmeleri şu şekilde oldu:

Bu önemli yatırım, Beta Bionics’in diyabet yönetimini kullanıcı odaklı teknolojilerle yeniden tanımlama misyonuna yönelik güçlü bir güven oyu temsil ediyor. Ürünlerimizin muazzam potansiyelini fark eden yatırımcılarımıza derin müteşekkiriz. iLet Biyonik Pankreas’a erişimi ülke çapında genişleterek ve iki hormonlu biyonik pankreası daha da geliştirip test ederek mümkün olanın sınırlarını zorlamaya istekliyiz.

*Güncel ekosistem yatırımları hakkında haber ve içeriklerimizi buradan takip edebilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.