7 Mayıs Cumartesi Neler Oldu ? 📢

18 Kasım Cumartesi Neler Oldu? 📢
Windows Yasaklanıyor, WhatsApp’tan Emojili Tepki, Nasa Kara Deliğin Sesini Kaydetti

🔭 Çin, Windows’u Yasaklıyor

Pekin yönetimi, Microsoft işletim sistemi Windows’u kapatma kararı aldı. Alınan kararla, Çin devlet kurumularındaki yabancı marka bilgisayarlar ve Windows işletim sisteminin yerini yerli markalar alacak.Hükümet, Windows yerine Linux tabanlı yerli işletim sistemine geçiş yapacak. Aynı zamanda bilgisayarları da kapsayan karar ile, 50 milyon adet bilgisayar yerli ürünlerle değiştirilecek.

🔭 NASA, Kara Deliğin Sesini Kaydetti

NASA, yaptığı paylaşımla 235 milyon ışık yılı uzaklıktaki Perseus Galaksisi içerisinde yer alan kara deliğin sesinin kaydedildiğini açıkladı. Chandra-X ışını Gözlemevi tarafından kaydedilen ses, normalde insan kulağının duyamayacağı frekansta. NASA kaydedilen sesi, sesi 58 oktav yükseltip belirli müdahalelerle paylaşıma sundu.

Dinlemek isterseniz buraya tıklayıp dinleyebilirsiniz.

🔭 WhatsApp: Emojili Tepki

WhatsApp

WhatsApp, yayınladığı güncellemeyle mesajlara emoji ile tepki vermeyi kullanıma sundu. Şu an için emoji seçenekleri sınırlı olsa da, ilerleyen zamanlar için şirket bunu geniş bir yelpazede sunmayı planlıyor. Bu özelliğin yanı sıra, dosya paylaşımının 2 GB’a çıkarılması da gelen bir diğer güncellemelerden. Sıradaki güncellemenin ise, 256 kişilik olan WhatsApp grup limitinin 512’ye çıkarılması olarak duyuruldu.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.