Jeff Bezos NASA’yı Dava Ediyor

Jeff Bezos’un CEO’su ve sahibi olduğu şirketi Blue Origin, NASA’yı dava ediyor. NASA’nın 12 Ekim’e kadar yanıt vermesi gerekiyor.

ABD’li milyarder Jeff Bezos geçtiğimiz dönemlerde Amazon’un CEO’luğundan istifa etmişti. İstifasının ana nedeni de sahibi ve CEO’su olduğu havacılık ve uzay şirketi Blue Origin’e odaklanmaktı. Odaklandığını söylebiliriz çünkü Jeff Bezos, NASA’yı dava ediyor. Dava dilekçesinde gizlilik kararı bulunsa da, dilekçede NASA, Ay’a iniş aracı için açtığı ihalede teklifleri ”kanunsuz ve kural dışı” değerlendirmekle suçlanıyor.

Peki bu dava hangi sebeple ortaya çıktı? NASA’nın ikinci kez Ay’a insan götürmeyi planlıyordu ve plan dahilinde Artemis projesi ortaya çıkmıştı. Artemis projesinde Ay’a iniş aracı için iki önemli şirket vardı. Birisi SpaceX diğeri de Blue Origin. NASA, projeyi SpaceX’e vermişti çünkü daha uygun fiyat teklif edilmişti. NASA’nın kararının ardından Blue Origin ve ihaledeki diğer şirketler karara karşı çıkmış ve NASA, SpaceX için projeyi durdurmuştu. Haberin detaylarına ulaşmak isterseniz, ingilizce yazımız NASA Halts SpaceX Decision göz atabilirsiniz.

Blue Origin için bu karar yeterli değildi bu yüzden de NASA’ya federal mahkemede dava açtı. Blue Origin, davayı açma sebebini ”NASA’nın İnsan İniş Sistemi’nin (HLS) ihale sürecinde karşılaşılan kusurların giderilmesi amacıyla” olarak açıkladı. Ayrıca dava üzerinde gizlilik kararının bulunması davayı daha da ilgi çekici hale getiriyor.

NASA’nın, dava dilekçesine en geç 12 Ekim’e kadar yanıt vermesi gerekmekte. Ayrıca NASA’nın ihale davalarıyla uğraşması sebebiyle Artemis programı ertelenebilir çünkü ortada hala iniş sistemi bulunmuyor. Umarız en kısa sürede çözümlenir ve Artemis projesi tam zamanında gerçekleşir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi: “Yenilikleri takip etmek ve hızla öğrenmek gençleri bir adım öne taşıyor”

IdeaSoft İnsan Kaynakları Direktörü Gökhan Günay: E-Ticaret sektörü büyümeye devam ederken yetkin insan kaynağında açık var!

Markalar İle Ajansları Buluşturan Platform Evido’ya 5 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım

Aposto! 2.2 Milyon Dolar Değerlemeyle 500 Bin Dolar Yatırım Aldı!

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.