//

27 Ocak-3 Şubat 2024 Yatırım Alan Girişimler

27 Ocak-3 Şubat 2024 Yatırım Alan Girişimler

  Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Byterise

Byterise, tohum öncesi yatırım turunda 7 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Yatırım turu  VL Media Yazılım Tanıtım Bilişim Danışmanlık İç ve Dış Ticaret A.Ş. ve melek yatırımcı Moris Alhale’in katılımıyla gerçekleşti. byterise 575 800x450 1

Byterise Nedir?

Byterise oyun ve uygulama geliştiricilerine ihtiyaç duydukları 360 derece mobil uygulama pazarlama hizmet sunan bir girişim. Byterise 10’da fazla stüdyoya hizmet veriyor. Bu stüdyolara ürün optimizasyonu, finansman desteği, pazarlama, yapay zeka altyapıları ve bütçe yönetimi konularında destek sağlıyor. Byterise’ın bakış açısı ise gelişmiş yapay zeka teknolojisini sektöre özel uzmanlıkla birleştirerek uygulamaların sektörün bir numarası haline gelmesini sağlamak. Byterise 20232ün Ağustos ayında İstanbul’da kuruldu.  Serkan TuranMert TurgutGöktuğ Gümüş ve Umut Gümeli tarafından kuruldu.

 

2) Cubtale

  Cubtale, 500 bin dolar yatırım aldı. Yatırım Cem Sibay ve Esat Sibay tarafından gerçekleştirildi. 

27 Ocak-3 Şubat 2024 Yatırım Alan Girişimler

Cubtale Nedir? 

Cubtale, ebeveynlere kişiselleştirilmiş rehberlik sunarak bebek bakım kalitesini artırmayı amaçlayan bir yapı. Cubtale ABD merkezli olmakla birlikte Selin Tamer ve Duygu Karaoğlan Altop tarafından kurulan yerli bir oluşum. Cubtale bu zamana kadar 100 binin üzerinde ebeveyne hizmet vermiş durumda.  Kişiye özel ürün ve servis önerileri, ve veri girişini kolaylaştıran yazılım ve donanım çözümleri sunan Cubtale, ayrıca Dünyanın en prestijli hızlandırma programlarından TechstarsFoundersBoost ve Target Takeoff Essentials programlarını başarıyla tamamlamış durumda.

 

3) HyperbeeAI

  HyperbeeAI, yatırım aldı. Yatırım Revo Capital tarafından gerçekleştirildi. Yatırımın finansal detayları ise açıklanmadı. 

27 Ocak-3 Şubat 2024 Yatırım Alan Girişimler

HyperbeeAI Nedir?

HyperbeeAI, büyük/geniş dil modellerine odaklanan bir oluşum. Kurumsal yapay zeka uygulamaları için geliştirdiği bu büyük/geniş dil modelleri daha zeki ve az yer kaplıyor. 2019 yılında Ahmet Karakas tarafından San Francisco merkezli olarak kurulan yerli bir girişim. HIVE isimli bir yapay zeka aracı bulunuyor. Bu yapay zeka aracı multimodal bir üretimsel yapay zeka aracı olarak karşımıza çıkıyor.

4) Carbon Centrum

  Carbon Centrum, tohum öncesi yatırım turunda 5 milyon Euro üzerinden yatırım aldı. Yatırım turuna  Logo VenturesTechOne VC, InnoEnergy, Antler ve melek yatırımcılar tarafından gerçekleşti. 

27 Ocak-3 Şubat 2024 Yatırım Alan Girişimler

Carbon Centrum Nedir?

Carbon Centrum, enerji dönüşümü ve sosyal etki üzerine çalışan bir şirket. Carbon Centrum başta mobilite, enerji ve perakende sektörlerinde olan ve 500’den fazla çalışana sahip sürdürülebilirlik stratejisi bulunan şirketlere hizmetler sunuyor. Gerçek zamanlı Scope 3 ölçümleri ve kapsamlı dengeleme startejileri sunuyor. Carbon Centrum ile çalışanlar, mobilite, alışveriş ve enerji tüketimi faaliyetlerinden oluşan emisyonları otomatik olarak takip edebiliyor. Bu takip işlemi tamamen otomatik olarak gerçekleşiyor ve ardından onaylanarak, CarbonID uygulamasından eylemlerinin çevresel etkileri öğrenilebiliyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.