//

27 Mayıs – 03 Haziran 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Beynex

Beynex, 4 milyon euro değerleme ile yatırım yapıldı. Yatırım turuna Startup Wise Guys’ın yanında Kıvanç Ünal, Francesco Tarantino, Devrim Melek gibi melek yatırımcılar katıldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı.

27 Mayıs – 03 Haziran 2023 Yatırım Alan Girişimler

Beynex Nedir?

Beynex, bir beyin sağlığı uygulaması. Beynex hedef müşteri kitlesi olarak orta yaşlılar (50 yaş üzeri) ve beyaz yakalılar olmak üzere iki ana gruptan oluşuyor. Şimdilik herhangi bir pazarlama yapılmıyor ancak 60’dan fazla ülkeden 50 bini aşkın kayıtlı kullanıcısı ile ürün geliştirme ve büyüme süreçlerini işliyor. Beynex bu konuda beyin sağlığını 5 faktörle sınırlandırarak her sene artan 10 milyon demans hastasının azalmasını hedefliyor. Beynex demans konusundaki en kritik 5 faktör olan; Fiziksel Aktivite, Beyin Stimulasyonu, Besin Tercihleri, Uyku Kalitesi ve Mental Sağlık alanlarında, kullanıcılara kendi gündelik rutinlerine katabilecekleri yönlendirmeleri makina öğrenimi bazlı algoritmalar ile sunuyor.

 

2) GoWit

GoWit, 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Esas Ventures, Alarko Ventures, APY Ventures ve Mindvest GSYF katıldı. Yatırım, şirketin Türkiye pazarında güçlenmesi ve diğer yandan küresel olarak büyümesi açısından önemli görülüyor.

27 Mayıs – 03 Haziran 2023 Yatırım Alan Girişimler

GoWit Nedir?

Dijital reklamcılık alanında çözümler üreten girişim sektörde 2019 yılında katıldı. Emrah Adsan, Enes Dabanlıoğlu ve Şerafettin Yarar tarafından kurulan girişim sunduğu parekende reklamcılık platformu ile online satışların artırılması, müşteri kazanımı ve marka bilinirliğine odaklanıyor. GoWit RMA platformundan, pazar yerleri reklam alanlarını birlikte çalıştıkları markalara sunarken, markalar ise farklı kanallarda gösterilebilen reklam formatları, etkili kitle hedeflemeleri ile marka bilinirliğini, satışları ve genel reklam dönüşümlerini artırabiliyorlar.

 

3) Artiwise

Artiwise, 600 bin dolar yatırım aldı. Bu yatırım Boğaziçi Ventures tarafından geliyor. Bu yatırım globale açılmak için kullanılıyor.

27 Mayıs – 03 Haziran 2023 Yatırım Alan Girişimler

Artiwise Nedir?

Artiwise, yapay zeka sistemlerini altyapı olarak müşteri memnuniyetini artırmaya odaklı çözümler üreten bir platform. Tanel Temel ve Fatih Samet Çetin tarafından kurulan Artiwise’ın misyonu, kurumlarda yapay zeka ile sürdürülebilir müşteri memnuniyeti sağlamak. Artiwise, müşteri memnuniyetini, yapay zeka, doğal dil işleme, duygu analizi ve kök analizi teknolojileriyle sağlıyor.

 

4) FileOrbis

FileOrbis, 2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Revo Capital tarafından geldi. Bu yatırım şirketin hem yerel pazarda hem de uluslararası pazarlarda büyümesi için kullanılacak.

27 Mayıs – 03 Haziran 2023 Yatırım Alan Girişimler

FileOrbis Nedir?

FileOrbis, şirketlerin yüksek hacimli dijital dosya ve verilerini yönetme, işleme ve kullanma yöntemlerini değiştiriyor. İnovatif teknolojileri altyapı olarak girişim iş süreçlerini optimize etme ve dijital varlıklarının değerini en üst düzeye çıkarma imkanı sunar. Platformun kolay yapısı sayesinde içerik yönetim platformu dokümanlar, resimler, videolar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli dosya türlerini işlemek üzere tasarlanmış ve dosyaların güvenli bir şekilde depolanabileceği, düzenlenebileceği, aranabileceği, geri alınabileceği ve paylaşılabileceği bir ana yer görevi yapıyor. Bu sayede hızlı ve doğru dosya bulumu kolaylaşıyor.

 

5) Popile

Popile, 4 milyon değerleme ile yatırım yapıldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Yarkın Sakuçoğlu, Siret Ünsal ve Kıvanç Ünal gibi isimlerin de olduğu melek yatırım turuyla yapıldı. Yatırım etkinlik pazarına adım atmak için kullanılacak.

27 Mayıs – 03 Haziran 2023 Yatırım Alan Girişimler

Popile Nedir?

Popile, ünlülere özel video çektirebileceğiniz bir yerli girişim. Popile ünlülere ulaşmanın ve onlarla çalışmanın uzun, eforlu ve pahalı olmasını sağlayan tüm etmenleri ortadan kaldırarak şeffaf ve demokratik bir düzenle, ünlülerin tüm gelirlerini kendileri üzerinden kazandığı noktaya ilerliyor. Aralarında Fenerbahçeli futbolcuların, ünlü oyuncu ve sanatçıların, Twitch yayıncılarının ve influencer’ların olduğu 500’den fazla isimle, ünlüye ulaşabilmeyi kolay ve standart bir hale getirdi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.