//

26 Ağustos-2 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

26 Ağustos-2 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

  Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Pooly

  Pooly, yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Amsterdam Merkezli Startupbootcamp’ten geldi. Yatırım Türkiye’deki üniversitelerdeki operasyonlarını hızlandırmak ve ekibi genişletmek için kullanacak. Haberin detaylı haline buradan ulaşabilirsiniz.

Pooly Uygulama Gorselleri Pooly Ulasima Yeni Bir Boyut Getirmeye Hazirlaniyor 1

Pooly Nedir?

Berat Ufukcan Temel ve Onur Çelik tarafından 2022 yılında kurulan bir şirket. Kuruluş hedefi topluluklar özelinde ve kişiselleştirilmiş bir carpooling deneyimi sunuyor. Şirket ayrıca 2024 yılının ikinci çeyreğinde Yale ile yaptığı anlaşma sonucu ABD’de faaliyete geçmeyi planlıyor.

 

2) One Percent

  One Percent, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım WePlay Ventures ve Startgate’ten geldi. Yatırım One Percent isimli oyunun geliştirme sürecinin tamamlanması ve test süreçlerinin gerçekleşmesi için kullanılacak. Haberin detaylı haline buradan ulaşabilirsiniz.

26 Ağustos-2 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

One Percent Nedir?

2022 yılında Burak Bozkurt, Emir Alp, Batu Erbilgin, Emre Tandar, Can Yıldızlı ve Alper Rende tarafından kurulan bir oyun şirketi. Çok oyunculu aksiyon oyunları geliştirmeyi hedefliyor. Şirket Unreal Engine 5 ile oyun geliştiriyor. Oyununu 2024 yılının başında Pc, konsol ve mobil platformlarda yayınlayacak.

 

3) Büyütech

  Büyütech, 4 milyon 230 bin dolar yatırım aldı. Yatırım sonrası değerlemesi 28 milyon 230 bin dolar oldu. Büyütech’in son yatırım turunda Kros Otomotiv, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi, Albaraka Portföy Yönetimi Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi, Farplas, Ziraat Portföy İkinci Yatırım Girişim Sermayesi, Albaraka Portföy Yönetimi, Ostim Girişim Sermayesi, Ziraat Portföy Yönetimi Birinci Girişim Sermayesi ve ARI Teknokent Proje Geliştirme yer aldı. Yatırım Büyütech’in uluslararası bir firma olması yolunda kullanılacak. 

26 Ağustos-2 Eylül 2023 Yatırım Alan Girişimler

Büyütech Nedir?

Büyütech, otomotiv sınıfı kamera üreticisi olan bir yerli oluşum. Şirket hali hazırda Gebze’deki fabrikasının yatırım sermayesinin de 2 milyon euro üzerinde olduğunu belirtti. Hali hazırda Togg’un kamera tedarikçisi olan Büyütech 2021 yılında yine Farplas’tan 2,5 milyon euro yatırım almıştı. Bu yatırımla fabrikasını kuran marka, yıllık 800 bin adet üretim kapasitesine sahip.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Metaverse-NFT Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.