//

5-12 Ağustos 2023 Yatırım Alan Girişimler

5-12 Ağustos Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1)Code360

   Code360 23,7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım Alesta Yatırım’dan geldi. CODE360 tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, uygulamanın iş birlikleri ile global çapta kullanıcı kitlesine ulaştırılması ve karayollarındaki tehlikeli bölge belirleme araştırmalarındaki süreç ve maliyetleri düşürecek yapay zeka destekli yazılım çözümlerinin geliştirilmesi için kullanılacak.

5-12 Ağustos 2023 Yatırım Alan Girişimler

Code360 Nedir?

Code360 eliştirdiği teknoloji ile birlikte karayollarındaki kaza yapma riski yüksek bölgelere, taşıtın risk oluşturacak bir hız ile yaklaşması durumunda, sürücüyü önceden bilgilendirerek olası kazaları önlüyor.

 

2)Veloxia

  Veloxia yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım APY Ventures, Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığında kurulan INVEST 101 fonu ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan Collective Spark ve Boğaziçi Ventures tarafından geldi. Yatırım tycoon simülasyon oyunlarını küresel çapta ölçekleyerek başarısını sürdürmeyi hedefliyor.

Oyun

Veloxia Nedir?

Veloxia mobil oyun geliştiren bir girişim. 2019 yılında Tugay Alyıldız, Melih Gündoğdu ve Mehveş Altay kurulan bu şirket Space Colony adlı oyunu ile başarı yakalamıştı.

 

3)Vispera

  Vispera 250 bin dolar yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte değerlemesi 44,8 milyon dolar ulaştı. Yatırım Arya GSYF tarafından geldi.

5-12 Ağustos 2023 Yatırım Alan Girişimler

Vispera Nedir?

Vispera parekende sektöründe yapay zeka tabanlı çözümler üreten bir girişim. Vispera 35 ülkede faaliyet gösteriyor. 2014 yılında Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından kuruldu. Vispera, kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi sayesinde, sektörde halihazırda kullanılan insana dayalı ve hataya açık geleneksel yöntemlerden daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümlerini sunuyor.

 

4) Mavi Kanatlar

  Mavi kanatlar 2,4 milyon TL yatırım aldı. Yatırım Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. bünyesinde kurulan OSTİM GSYF’den geldi.

5-12 Ağustos 2023 Yatırım Alan Girişimler

Mavi Kanatlar

Mavi kanatlar, Drone operasyonlarının emniyetli, yasal ve etkin biçimde kullanılmasını hedefliyor. Seyir defteri adlı SaaS platformu oluşturdu. SeyirDefteri, İHA’ların yanı sıra balonlar, çok hafif hava araçları, planörler, motorlu paraşütler, yamaç paraşütleri gibi hava araçları ve bu araçları kullanan tüm havacılık işletmeleri için de bir uçuş, görev ve organizasyon yönetim yazılımı olarak hizmet sunuyor. MaviKanatlar’ın diğer çözümleri arasında ise MaviKanatlar Sigorta ve DronHangar yer alıyor.

 

5)Mobilfon

  Mobilfon, yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan geldi. Alınan yatırım ekibin büyümesi ve mağazaların açılması için kullanılacak.

5-12 Ağustos 2023 Yatırım Alan Girişimler

Mobilfon nedir?

Mobilfon akıllı telefonlara, tablet, dizüstü bilgisayar, akıllı saat ve tüketici elektroniğini yenileyerek tekrardan piyasaya kazanmasını sağlıyor. 2020 yılında Ömer Lütfi Soylu, Tahir Tuluk, Mustafa Kemal Turnacı ve Hakan Gören tarafından kurulan girişim franchise yoluyla da mağaza sayısının artırılacağını belirtti.

 

6)Forwardie

  Forwardie, 1 milyon euro tohum yatırım aldı. Yatırım Esor Investments’tan geldi. Yatırım Türkiye genelinde operasyonlarını genişleterek pazardaki konumlarını sağlamlaştırmak ve ülke içindeki yük hacmini maksimize etmek için kullanılacak.

Forwardie Nedir?

Forwardie, uluslararası taşımacılık süreçlerini dijitalleştirme hedefi yola çıkan bir girişim. Ana hedefi kara yolu ulaşımı olan ancak deniz ve havayolunu da dijitalleştiren bir girişim. Sunduğu çözüm ile birlikte firmaların lojistik süreçlerini tek adresten yönetebilmesini sağlıyor. Bu sistem cep telefonu veya bilgisayar üzerinden takip edilebiliyor. Yüklemelerinin ağırlıklı kısmını Avrupa eksenli olarak gerçekleştiren Forwardie tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2023 yılında 1200 müşterisinin taşıma hizmetini yönetti.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.