/

Zumper, 30 milyon dolarlık yatırım aldı!

Zumper, 30 milyon dolarlık yatırım aldı!

2020 yılının Mart ayında D serisi yatırım turu kapsamında 60 milyon dolar yatırım alması ile dikkat çeken Zumper, odağına emlak sektörünü alan bir pazar yeri olarak karşımıza çıkıyor. Bugün edinilen bilgilere göre Zumper, yine D serisi yatırım turu kapsamında yeni bir yatırım daha aldı.

Zumper yine yatırım aldı!

Zumper

Zumper tarafından aktarılan bilgiler doğrultusunda girişim, 30 milyon dolar yeni yatırım aldı. Girişimin almış olduğu 30 milyon dolarlık yeni yatırımı, Kleiner Perkins liderliğinde gerçekleşti. Bu yatırım turuna, Kleiner Perkins haricinde ise Goodwater Capital, Headline, Dawn Capital ve Blackstone Group da katılım sağladı.

Zumper tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu gerçekleşen yatırım 2021 yılının son aylarında tamamlanmıştı. Alınan 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Zumper girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 180 milyon dolar seviyesine çıktı.

2012 yılında Anthemos Georgiades, Leah Jones, Russell Middleton ve Taylor Glass-Moore tarafından San Francisco’da kurulan girişim, odağına emlak sektörünü alan online bir pazar yeri olarak hizmet vermeye devam ediyor. Hem uzun hem de kısa süreli kiralamalar yapılmasını sağlayan Zumper’ın asıl odağı ise uzun süreli kiralamalar olarak yer alıyor.

70 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor

Zumper

Almış olduğu yeni yatırım ile birlikte bu durumu değiştirmek isteyen Zumper, gerçekleşen yatırım ile birlikte kısa süreli kiralamalara odaklanan yeni bir özellik için harcama yapacak. Girişim, bu hamlesi ile birlikte Airbnb’ye rakip bir uygulama olarak karşımıza çıkabilir. 70 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Zumper platformu içinde sadece geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın listeleme gerçekleştiğini de belirtmek gerekiyor.

Zumper CEO’su ve kurucu ortağı Anthemos Georgiades tarafından aktarılan bilgilere göre platformun kullanıcılarının büyük bir kısmı daha fazla kısa süreli kiralama seçeneği istiyor. Bu nedenle kısa süreli kiralama alanına odaklanacak olan Zumper’ın başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.