/

Ziraat Bankası’nın Finansal Teknoloji Şirketine TCMB’den İzin Çıktı

Ziraat Bankası, TCMB

Türkiye’de kamu bankası olarak faaliyet gösteren Ziraat Bankası, finansal teknolojiler alanında faaliyet gösterecek olan alt iştiraki Ziraat Finansal Teknolojiler Elektronik Para ve Ödeme A.Ş. için, 30 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, TCMB’den faaliyet izni aldı.

“Ödeme hizmetleri” ile “elektronik para ihracı” hizmetlerini faaliyete almasına izin verilen şirket ile birlikte bir başka finansal teknoloji şirketi olan Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.’nin hizmet alanı ve kapsamının genişletilmesine izin verildi.

Ziraat Bankası’nın yeni iştiraki,  kullanıcının izni doğrultusunda “farklı bir ödeme sağlayıcısıyla ilgili” ödeme izni başlatabilmesi ve kullanıcının onayıyla çevrimiçi platformlarda yer alan ödeme bilgilerinin toplu bir şekilde sunulması hizmetlerini sağlayabilmek için gereken onayı alarak, TCMB’nin denetimi ve gözetimi doğrultusunda, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri ve Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları hakkındaki kanun ve kurallar kapsamında faaliyet gösterebilecek.

Faaliyet izni kapsamında yer alan kanuna göre, sistemin işleticisi olarak faaliyet gösterecek olan tarafın, çevrimiçi hizmete aldığı platformlarda ilk işlemlerin başladığı tarihi takriben 10 gün içerisinde TCMB’ye bildirimde bulunmakla yükümlü. Önümüzdeki günlerde yeni iştirakin, faaliyetlerine başlamasıyla resmi olarak kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.