/

TCMB’nin Ödeme Sistemleri Alanında Yaptığı Yenilikler Devreye Alındı

TCMB

TCMB, ödeme sistemleri alanında yaptığı yenlikleri kamuoyuyla paylaştı. Yeni ödeme sistemlerine yönelik altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 23 Şubat itibarıyla kullanıma sunulduğu açıklandı.

TCMB, kullanıcılar için daha esnek ve kolay kullanıma yönelik deneyimini güçlendiren bir mimariye geçiş yaptığını kamuoyuyla paylaştı.

Ziraat Bankası’nın Finansal Teknoloji Şirketine TCMB’den İzin Çıktı

 

1992 yılında ilk olarak altyapı geliştirme faaliyetlerine başlayan ve 2013 yılından itibaren teknolojinin gelişimine ve yükselişine paralel olarak, çağın gereksinimlerine ve gerekliliklerine uyarlanarak yeni güncellemelerin yapılmasıyla kullanıma açılan TCMB Ödeme Sistemleri, 10 senelik bir zaman dilimini geride bıraktı.

İşlem adeti bazında 780 milyon adetlik bir hacme ulaşan platformda ortalamada günlük bazda işlem adedi 3.1 milyon adede ulaşmış durumda.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.