/

Gıda İsrafını Sürdürülebilir Çözümlerle Önleyen Yerli Girişim Yenir Yatırım Aldı

Yenir

“İsraf savaşçıları” mottosuyla gıda israfının önlenmesi maksadıyla atığa dönüşme riski bulunan gıdaları uygun fiyatlarla tüketicilerle buluşturan yerli girişim Yenir; Eksim Ventures’ın liderliğinde Founder One, Yahya Ülker’in ve bireysel yatırımcıların da yer aldığı yatırım turunda 5 milyon $ değerleme üzerinden yatırım aldı.

Gıda sektörünün dışında kalan ve ayrıda gıda dışı ürünlerin ekonomik döngüye kazandırılmasıyla döngüsel ekonominin oluşmasını sağlayan yerli girişim Yenir, 2022 Kasım ayında 30milyon TL değerleme ile almış olduğu yatırımın ardından, 2023 yılında 5 milyon $ değerleme ile ikinci yatırımını alarak bilhassa büyükşehirler özelinde açacağı “döngüsel marketlerle” pazar hacmini genişletme ve büyütme hedeflerine bir adım daha yaklaştı.

2020 yılında Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından hayata geçirilen yerli girişim Yenir’in hedef pazarında uygulamaya aldığı iş modeli kapsamında; market zincirleri ile üretici firmaların işbirliğinde tüketicilere sunulan ambalajlı ürünlerin üzerinde yer alan tarihlerden, veya sezon dışı kalan ürünlerle ambalajında hasar bulunan fakat hala tüketilebilir ve kullanılabilir ürünlerin tekrardan tüketim döngüsüne dahil edilerek avantajlı fiyatlarla kullanıcılara sunulması amaçlanıyor.

Geride bıraktığımız 2 sene boyunca, mobil uygulama kanalıyla odağında gıdadan kozmetiğe, elektronikten diğer tüketim gruplarına kadar birçok ürünü bulunduran ve tüketicileri avantajlı fiyatlarla bir araya getiren Yenir’in yeni hedefi, 2022’de açtığı ilk döngüsel market ile birlikte yeni marketlerle çevresel ekonomiyi büyütmek ve hedef pazarına yeni kullanıcıları dahil etmek.

Yatırım turuna dair değerlendirmelerde bulunan Servet Akdoğan’ın sözleri şu şekilde oldu:

“Şehir merkezlerindeki atıl ürünleri uygun fiyatlara aynı bölgedeki tüketiciler ile buluşturarak şehir merkezlerinde ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik sağlıyoruz. Perakende mağazamız açılış yaptığımız haftadan itibaren bölge halkı tarafından hiç beklemediğimiz derecede yoğun bir ilgi görüyor. İndirimlerimiz %15-90 arasında değişiyor. Döngüsel market sayesinde tüketiciler hem aile bütçesini koruyor oluyor hem de satın aldığı ürünlerin israf olmasını engelliyor.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.