Düşük Tutarlarda Yatırıma Başlamanın İpuçları

Yatırım

Elinizde bir miktar birikiminiz bulunuyor ve finansal yatırım yapmak istiyorsanız ne tür finansal enstrümanlar kullanabileceğinizi bilmeli ve planlamanızı bu yönde yapmalısınız. Düşük bir tutarla yatırım yaparak finansal istikrarınızı sağlayarak kâr etmeniz mümkün. Yatırım yapmaya başlamak için ipuçları arıyorsanız sizin için hazırladığımız bu rehbere göz atın.

Hedefinizi belirlemekle başlayın

Yatırım araçlarını araştırırken en önemli etken finansal hedeflerinizi belirlemek olacaktır. Uzun ya da kısa vadeli bir yatırım düşünüyorsanız bu yönde size kar getirecek araçlar tercih etmelisiniz. Aciliyet durumu söz konusuysa yahut emekliliğiniz adına birikim yapma niyetinde iseniz amacınıza yönelik gerçekçi planlar yaparak yola koyulun.

Fonunuzu oluşturun

Ön göremediğiniz masraf ya da kayıplarla karşılaşmanız halinde maduriyet yaşamamanız adına bir acil durumu fonu oluşturup belirli bir parayı güvence altına almanızda fayda var.

Düşük maliyeti olan yatırım araçlarını tercih edin

Maliyeti düşük yatırım enstrümanları tercih edin. Yüksek komisyonu ve uzun vadesi olan araçlar riskli olabilir. Bu sebeple düşük maliyetli enstrümanlara yönelin. Bahsi geçen düşük maliyetli yatırım araçları şu şekilde.

Yatırım

  • Gram altın

Fiziki altına kıyasla alımı ve satımı daha kolay olan gram altın herhangi bir maliyet yaratmaz. Çok düşük miktarlarda yatırım yapabilmenize olanak sağlar. Öte yandan ekonomik anlamda belirsizlik yaşanan zamanlarda enflasyon karşısında dirençlidir.

  • Hisse senedi

Şirketlere yapılan bireysel yatırımlar olarak da bilinen hisse senetleri uzun vadede düşük miktar yatırımlara dahi büyük kâr getirisi sağlayabilir. Kolayca alınıp satılması da oldukça büyük bir avantaj kabul edilebilir.

  • Bono

Genellikle devlet ve şirketlerce ihraç edilen borç senetleri olan bono aracılığıyla sabit bir getiri elde etmeniz mümkün. Riski oldukça düşük olan bu yatırım aracı dalgalı piyasalarda dahi zarar görmeyebilir.

Yatırım

  • Halka arzlar

Şirketler hisse senetlerini halka açtıklarında pek çok yatırımcı erkenden şirketin kâr payına ortak olma şansı elde eder. Şirketlerin başarı elde etmeleri halinde bireyler de oldukça yüksek kâr getirisi sağlayabilirler.

  • Vadeli mevduat

Bankaya belirli bir vade süresince kalması adına yatırılan para, bu vadenin sonunda üstüne konulan faiz ile geri alınır. Oldukça güvenli ve risksiz bir sabit getiri vadeden bu araç yatırımcıların güvenli limanlarından.Faiz hesaplama sayfasından elinizdeki tutar için güncel faiz oranları ile hangi vadede ne kadar getiri alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.