Spotify’dan Abonelik Ücretlerine Yeni Zam!

Spotify

Spotify Türkiye, 2024 yılında da fiyat artışlarına devam ediyor. Şirketin tarafından yapılanı son açıklamaya göre, abonelik paketlerinin fiyatlarında önemli bir artış yaşandı.

Yapılan zamların ardından abonelik ücretleri:

  • Bireysel paket 39,99 TL’den 59,99 TL’ye
  • Duo paket 54,99 TL’den 79,99 TL’ye
  • Aile paketi 64,99 TL’den 99,99 TL’ye
  • Öğrenci paketi 21,99 TL’den 32,99 TL’ye yükseldi.

Spotify

Spotify’ın yeni zam haberi, şirketin kısa süre önce CEO Daniel Ek tarafından açıklanan yüzde 17’lik işgücü azaltma kararının ardından geldi. Ek, bu kararın “yaklaşan zorluklar” nedeniyle alındığını belirtti ancak bu zorlukların detaylarına dair spesifik bilgi vermedi. Ek ayrıca, daha önce olumlu bir gelir raporu açıklamalarına rağmen, şirketin boyutunu küçültme kararının birçok kişi için sürpriz olabileceği de paylaşılan bilgiler arasında. “2024 ve 2025 yılları boyunca daha küçük çaplı işten çıkarmalar planlamıştık.” diye ekleyen Ek, finansal hedefler ile mevcut operasyonel maliyetler arasındaki farkı göz önünde bulundurarak alınan bu kararın şirket için en iyi seçenek olduğuna inandığını belirtti.

Bu gelişmeler, Spotify’ın sadece Türkiye’deki faaliyetlerinde değil, global ölçekte de önemli stratejik kararlar aldığının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Müzik severler ve aboneler için bu fiyat artışları ve şirket içi yapılanmalar, piyasadaki rekabet dinamiklerini ve müzik streaming hizmetlerine erişim koşullarını etkileyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.