/

5-12 Temmuz Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Hepimizin bildiği gibi oyunlar artık bir eğlence aracı olmaktan çıkarak, oyuncuların bir bağ kurabildikleri video oyunları kullanımının artmasıyla büyük bir mecra haline geldi.Teknolojinin geldiği nokta ile oyun sektöründe her gün yeni gelişmeler yaşanmakta. Son yıllarda oyun sektöründe gerçekleşen yenilikler ve gelişmeler, oyun tutkunlarını heyecanlandıran ve sektöre yeni soluklar getiren önemli adımlar atılmasını sağlıyor.

İşte 5 Temmuz 2023 ve 12 Temmuz 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan son gelişmeler:

Grand Theft Auto V, Xbox Game Pass’a Geri Döndü.

oyun

2021’de Xbox Game Pass’de yer almış ancak daha sonra hizmetten kaldırılan Grand Theft Auto V, Temmuz 2023 itibariyle platformda tekrardan yerini aldı. Rockstar Games tarafından piyasaya sürülen Grand Theft Auto V seriye dönüş yapan oyunculara üst düzey yeni özellikler ve Los Santos, Blaine Country’nin büyüleyici dünyasını keşfetme imkânı sağlıyor.

Ayrıca Xbox Game Pass temmuz ayında oyuncularla buluşacak diğer oyunları da paylaştı. Temmuz ayında platforma gelecek diğer oyunlar; The Cave, Common Hood, Exoprimal, MC Pixel 3, Techtonica ve Insurgency Sandstorm.

Tencent Game Yeni Oyunları NBA Infinite’in Tanıtımını GameX Fuarında Gerçekleştirecek.

oyun

Oyuncular tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Undown ve yakın zamanda Türkiye’deki oyunseverlerle buluşacak Synced, Honor of King ve NBA Infinite oyunlarının tanıtımı 30 Ağustos, 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek GameX Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı’nda yapılacak.

NBA Infinite , yalnızca seçilmiş kişiler ve çoğunlukla sistem geliştiriciler tarafından test edilmesi için sunulan yazılım sürümü olan beta kaydı ve Türkçe web sitesi açıldı. Tencent yeni mobil oyunu NBA Infinite’in kapalı betasının 12 Temmuz’da başlayacağını ve ön indirmenin 10 Temmuz’da yapılacağını yeni açılan Türkçe web sitesi üzerinden duyurdu.

Mario Kart 8 Deluxe DLC Wave 5‘in Çıkış Tarihi 12 Temmuz Olarak Belirlendi.

mario kart 8 1

Nintendo , Mario Kart 8 Deluxe DLC Wave 5 ‘in çıkış tarihini 12 Temmuz 2023 olarak duyurdu. Nintendo, Wave 5’in yer alacağı yeni özellikleri barındıran bir fragman yayınladı. Fragman oyunseverler tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

Mario Kart 8 Deluxe DLC Wave 5 ile eklenen yeni karakterler :

  • Kamek
  • Petey Piranha
  • Wiggler
  • Birdo

Mario Kart 8 Deluxe DLC Wave 5 ile eklenen yeni özellikler :

  • Daisy Cruiser
  • Sunset Wilds
  • Koopa Cape
  • Moonview Highway
  • Los Angeles Laps
  • Athens Dash

NBA 2K24’ün Kapak Yıldızı Kobe Bryant Oldu.

oyun

Gerçekçi grafikleri, gelişmiş oynanış mekanikleri ve detaylı karakter animasyonları ile dikkatleri üzerine çıkan 2K24’e dair detaylar oyunseverlerle paylaşıldı. 2K, 8 Eylül’de çıkacak olan NBA 2K24’ün PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X ve S , Nintendo Switch ve Pc gibi birçok platformda aynı anda  yayına gireceğini duyurdu. 2K24’ün kapak yıldızının ise Los Angeles Lakers takımının efsane oyuncusu Kobe Bryant oldu. 2K, Mamba Moments modu ile Kobe’nin süperstarlığa yükseliş dönemindeki en üstün ve etkileyici performanslarını yeniden canlandırırken oyuncuların Mamba zihniyetine ulaşmalarını hedefliyor.

Battlefield 2042 5.sezon: Arkangel Etkinliği 11 Temmuz’da Başladı.

20230707 105045 2

DICE ve Criterian Games tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı video oyunu Battlefield 2042, 11 Temmuz’da başlayan ve 25 Temmuza kadar sürecek olan “Arkangel Directive” etkinliğinin detayları paylaşıldı. Arkangel Directive, heyecan verici bir oyun modunda sınırlı süreli olarak sunulan zorluklarla oyuncuları karşılayarak, eşsiz öğeler kazanma fırsatını sunuyor. Maçlarda en iyi performansı gösteren oyuncular Arkangel puanları ile ödüllendirilecek. Bu puanlar, maçın sonucunu potansiyel olarak değiştirebilecek araçları çağırmak için oyun içerisinde kullanılabilecek. Ayrıca oyun sonunda oyunculara ödüller verilecek. Bu ödüller:

İlk hafta

  • 1 Nadir “Paradigma Değişimi”
  • 1 Epik Cazibe “Son Uyku”
  • 1 Epik Silah Kaplaması “Force Fusion”

İkinci hafta

  • 1 Nadir Arkaplan “Harcanabilir”
  • 1 Epik Başlık “İç”
  • 1 Epik Silah Görünümü “ İkili Sarj”

EA Sports FC 24 Fragmanı ve Resmi Kapak Fotoğrafı Yayınlandı.

oyun

EA Sports FC24 duyuru fragmanını 10 Temmuz’da oyunseverlerle paylaştı ve tam tanıtımın 13 Temmuz günü yapılması planlanıyor. EA, Ultimate Edition’ın 31 oyuncudan oluşan bir kolaj olarak tasarladığı kapak fotoğrafını da paylaştı. Kapakta bulunan David Beckham, Andrea Pirlo ve Ronaldinho gibi efsanevi oyuncuları oyun içi görüntüleri büyük beğeni topladı.

EA Sports’un FIFA serisinin yerine getirdiği FC24’ün kapak yıldızı ise Manchester City FC’de forma giyen, 22 yaşındaki Norveç Milli Futbol Takımı oyuncusu Erling Haaland oldu.

Xbox Game Pass’a Gelen Zamlar Oyunseverleri Üzdü.

oyun

Microsoft tarafından geliştirilen, abonelik tabanlı bir oyun kütüphanesine erişim sağlayan Xbox Game Pass’a gelen son zamlar kullanıcılardan olumsuz tepkiler topladı. Yüksek oyun fiyatlarından muzderip olan oyunseverler Xbox Game Pass’a gelen yaklaşık %168 oranındaki zamlara tepki gösterdiler. İşte yeni fiyalar:

  • Game Pass : 29,99 TL’den 79,99 TL’ye yükseldi.
  • Game Pass Ultimate : 44,99 TL’den 120,99 TL’ye yükseldi.

Xbox Game Pass Konsol veya Ultimate aboneliği olan kullanıcılar 13 Ağustos’a kadar eski fiyattan kullanmaya devam ederken aktif aboneliği olamayanlar 6 Temmuz’dan itibaren yeni fiyattan satın almaya başladılar.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.